Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Tragédie na Australian Open: Britský novinář náhle zemřel!

Autor: OB

Smutná událost se odehrála na letošním Australian Open. Na jednom z nejprestižnějších tenisových turnajů zemřel britský novinář Mike Dickson (†59). Ten v Melbourne nečekaně zkolaboval a lékařům se ho už nepodařilo zachránit.

O smrti známého žurnalisty, který by na konci ledna oslavil šedesáté narozeniny, ve středu informovala jeho manželka na sociální síti X. „Naprosto zdrceni vám musíme oznámit smrt úžasného manžela a tatínka Mika Dicksona, který náhle zkolaboval a následně zemřel v Melbourne na Australian Open,“ stálo v jejím prohlášení.

„38 let žil svůj sen a pokrýval sporty po celém světě. Byl to opravdu skvělý člověk a všem nám bude strašně chybět," dodala.

Dickson pracoval v Daily Mailu od roku 1990 a začínal jako kriketový novinář. Následně se přesunul k tenisu, ale cizí mu nebyly ani jiné sporty. Za svou novinářskou kariéru nakonec pokryl třicet sportů ve více než padesáti zemích světa a ve své branži patřil k uznávaným profesionálům.

„Tenisový svět bude truchlit společně s námi. Byl to skvělý novinář,“ řekl na adresu Dicksona jeho kolega z Daily Mail Lee Clayton. Ke smrti novináře, který žil téměř celý život v londýnském Wimbledonu, se vyjádřil také nejlepší tenista světa Novak Djokovič. „Upřímnou soustrast rodině Mika Dicksona. Odpočívej v pokoji,“ vzkázal Srb.