30. ledna 2024 • 10:54

V nominaci na domácí MS biatlonistů nechybí Krčmář ani Davidová

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Markéta Davidová ani Michal Krčmář nechybějí v desetičlenné nominaci českých biatlonistů na domácí mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. Reprezentační tým žen doplňují Tereza Voborníková, Jessica Jislová, Lucie Charvátová a debutantka Kristýna Otcovská. V mužském týmu jsou také Jonáš Mareček, Tomáš Mikyska, Jakub Štvrtecký a premiérově Vítězslav Hornig. Ve je ještě možné povolání šestého člena. Český svaz biatlonu o tom informoval na svém webu.



Mistrovství světa se ve zrekonstruované Vysočina Areně uskuteční od 7. do 18. února a vrátí se do Česka po jedenácti letech. Biatlonisté se pokusí získat před domácími fanoušky premiérový cenný kov v sezoně a první na MS od roku 2021. Naposledy uspěla v Pokljuce Davidová, která získala zlato z vytrvalostního závodu. Vloni vyšli Češi v Oberhofu naprázdno.

Sedmadvacetiletá Davidová se v této sezoně převážně trápila se střelbou. Jejím nejlepším individuálním výsledkem je deváté místo ze stíhacího závodu ve švýcarském Lenzerheide. V průběžném pořadí Světovém poháru jí patří 24. příčka, nejlepší Češkou je zatím jednadvacátá Voborníková.

„Na mistrovství světa se předem nominovali tři nejlepší ženy a tři nejlepší muži v celkovém hodnocení Světového poháru. Na návrh trenéra doplnily tým Lucie Charvátová, která pravidelně bodovala ve Světovém poháru, a Kristýna Otcovská, která byla nejlepší z týmu žen na mistrovství Evropy,“ řekl sportovní ředitel Ondřej Rybář.

V mužské sestavě nechybí jediný aktivní pamětník mistrovství světa v Novém Městě na Moravě z roku 2013 Krčmář, jenž v létě prodělal infekci cytomegalovirem a vynechal poslední díl SP v Anterselvě. Startovat by měl také třiadvacetiletý Mikyska, který chyběl v úvodu sezony kvůli zranění kolena a zapojil se až na začátku nového roku. V týmu je díky lednovým výkonům debutant Hornig, trenéři zvažují také dodatečnou nominaci šestého člena.

„Mezi muži se ukázal jako platný člen štafety Vítězslav Hornig a trenéři dali příležitost také Tomáši Mikyskovi, který se postupně vrací do formy po operaci kolena. Není ale jisté, že zvládne absolvovat celý závodní program. Zdravotní problémy měl i Michal Krčmář. Proto zvažujeme nominaci šestého muže po závodech IBU Cupu v německém Arberu. V případě potřeby chceme být připraveni,“ uvedl Rybář.

Šampionát odstartuje ve Vysočina Areně příští středu závodem smíšených štafet.

Nominace českých biatlonistů na MS v Novém Městě na Moravě (7. až 18. února):

Muži: Michal Krčmář, Vítězslav Hornig, Jonáš Mareček, Tomáš Mikyska, Jakub Štvrtecký.

Ženy: Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Tereza Voborníková. Kristýna Otcovská.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud