Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Český fotbal smutní: Zemřela defenzivní legenda Slavie (†73)!

Autor: pl

Na hřišti dával útočníkům soupeře pořádně zabrat. Aby taky ne, když platil za pořádného rychlíka. Nyní ale život bývalého obránce Miroslava Pauříka (†73), který dlouhá léta oblékal sešívaný dres Slavie, vyhasl.

Fotbalová Slavia se ponořila do smutku. Její někdejší skvělý zadák Miroslav Pauřík totiž v neděli 11. února zemřel. Pochmurnou zprávu zveřejnil web pražského mančaftu„Slávistickou rodinu zasáhla smutná zpráva. Ve věku 73 let zemřel v neděli večer bývalý dlouholetý pravý obránce Slavie Miroslav Pauřík. Klub vyjadřuje rodině a všem pozůstalým upřímnou a hlubokou soustrast," píše se hned na úvod.

Podle informací serveru byl Pauřík opravdovou kometou a hned v prvním ligovém ročníku zaujal i trenéry reprezentace. „Za každého stavu vždy bojoval naplno, nevypustil žádný zápas," stojí v článku. Pauřík hrál za Slavii v letech 1976 až 1983, kdy za vršovický celek odehrál dohromady 421 zápasů, z toho 179 bylo ligových. V reprezentaci se objevil na čtyři utkání.

Jak už navíc bylo zmíněno, Pauřík platil během duelů za velice rychlého fotbalistu. Dokonce takového, že v té době prý zvládl uběhnout stovku za rovných 11 vteřin. Jeho poslední sezona v dresu Slavie byla zároveň poslední v jeho profesionální kariéře. Lásku k fotbalu ale neztratil. Poté si totiž ještě kopl do míče jako hrající trenér Uhelných skladů. Nyní už ale předvádí svá fotbalová kouzla v nebi.

Miroslav Pauřík (vlevo), fotbalová legenda Slavie, zemřel v 73 letech
Miroslav Pauřík (vlevo), fotbalová legenda Slavie, zemřel v 73 letech