Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Bývalá lyžařka Zuzulová o zranění Vlhové: Hlavně, ať neuspěchá návrat!

Autor: OB

Na konci ledna si slovenská lyžařka Petra Vlhová (28) vážně poranila vazy v pravém koleni a sezóna tím pro ni skončila. Své o tom ví také stříbrná medailistka z mistrovství světa Veronika Velez Zuzulová (39), kterou podobný osud potkal v roce 2013. Ta se nyní ke zranění své bývalé kolegyně vyjádřila a kromě podpory jí poslala také pár rad.

Zuzulová nedávno prozradila, že společně s manželem Gaspem očekávají příchod nového člena rodiny. Bývalá lyžařka si však ve svém životě prošla i temným obdobím a to zejména v roce 2013, kdy si ve Švýcarsku vážně poranila koleno. Kvůli touze, o rok později startovat na Olympijských hrách v Soči, však léčbu uspěchala a za pár týdnu se zranila znovu.  

Když tedy rodačka z Bratislavy slyšela o zranění slovenské olympijské vítězky, hned se uměla vcítit do její kůže. „Je mi opravdu líto, že se Peťa zranila a chybí v lyžařském kolotoči. Je však třeba říct, že zranění tohoto typu jsou v tomto sportu běžná a většina lyžařů si tím v průběhu kariéry projde. Stalo se to i mně,“ řekla Zuzulová pro Nový Čas.  

Zkušenější lyžařka pak také Vlhové vzkázala, aby byla ohledně svého zranění opatrná. „Důležité je, aby svůj návrat na sjezdovky neuspěchala. Nyní to z její strany bude hlavně o trpělivosti a dobře nastavené psychice. Je třeba jít krůček po krůčku. Spousta sportovců se na scénu vrátilo moc brzo a pak měli ještě vážnější zranění,“ poradila zraněné lyžařce Zazulová.  

Petra Vlhová však není jedinou úspěšnou lyžařkou, která se momentálně potýká s vážným zraněním. Na lyže si totiž dlouho nestoupne ani Američanka Mikaela Shiffrinová. „Alespoň se nyní mohou ukázat i jiná děvčata. I když jsou Petra s Mikaelou zraněné, na ženské lyžování se dá stále dívat,“ uvedla Zuzulová, které se v září narodí chlapeček.

Bývalá lyžařka Veronika Velez Zuzulová promluvila o zranění Vlhové
Bývalá lyžařka Veronika Velez Zuzulová promluvila o zranění Vlhové