Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Sportovní tragédie u sousedů: Reprezentantka (†17) podlehla zákeřné nemoci!

Autor: pl

Zpráva, kterou z jejího okolí nechtěl slyšet vůbec nikdo, se nyní bohužel stala realitou. Julia Wójciková, nadějná badmintonistka, zemřela v pouhých sedmnácti letech. Polská reprezentantka prohrála boj s vážnou nemocí.

O smrti Wójcikové informoval Polský badmintonový svaz na sociální síti. „S hlubokým zármutkem oznamujeme, že dnes po dlouhém a těžkém průběhu nemoci zemřela Julia Wójciková, talentovaná badmintonistka a reprezentantka, které bylo pouhých 17 let,“ uvedli zástupci svazu na facebooku.

Jakou nemoc Wójciková vlastně měla? Sympatické hráčce lékaři loni podle polských médií diagnostikovali rakovinu! Na první příznaky přišel její trenér, který minulý rok kvůli Wójcikové přerušil zápas v rámci Polish Open v Tarnówě. Julia totiž měla oteklé ruce. O několik týdnů později jí navíc otekl obličej. Následně jela mladá sportovkyně do nemocnice, kde výsledky rentgenu odhalily strašnou pravdu. Julia měla nádor v oblasti hrudníku!

Poslední rok tak téměř celý strávila v nemocnici. „Čas se pro mě zastavil. Začala jsem s chemoterapií a uvědomila jsem si, jaký boj mě čeká. Tentokrát jde o hodně. Naštěstí mě má rodina i přátelé podporují,“ citoval Wójcikovou polský deník Przeglad Sportowy. „Mám hodně snů a plánů, které si chci splnit, takže bojuju a nehodlám se vzdát.“ Ty už si ale naneštěstí nikdy nesplní.

Její kamarádi pro ni dokonce zahájili finanční sbírku na léčbu. Po poslední chemoterapii ale tělo sympatické badmintonistky utrpělo sepsi, ze které se už Julia nedostala. Památku Wójcikové uctili trenéři, hráčky i fanoušci v pátek 22. března v 11 hodin na turnaji ve Varšavě minutou ticha.

Talentovaná badmintonistka Julia Wójciková podlehla rakovině v pouhých sedmnácti letech
Talentovaná badmintonistka Julia Wójciková podlehla rakovině v pouhých sedmnácti letech