Jiří Fejgl
Premium
24. března 2024 • 04:40

Barák odpálil novou éru: „ksichty“ zapomenuty, nároďák víc než klub

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
15
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vykoupení z věznice, z níž se nedá utéct do národního mančaftu, zažívá Antonín Barák, mladý muž s kouzelnou levačkou, jasnými názory na fotbal, ale také chlap s tvrdou hlavou, kterou narazil ve vztahu s předešlým vedením národního mužstva. V Norsku, při premiéře kouče Ivana Haška, se do dresu pro vyvolené vrátil a utkání rozhodl epesní střelou z přímého kopu pět minut před koncem. Češi urvali udýchanou výhru nad týmem Erlinga Haalanda 2:1.



Vedle borců z proslulého Belmonda byl návrat Antonína Baráka do reprezentace jasným highlightem první nominace podepsané Ivanem Haškem.

Holohlavý kouč líbivě hrajícího kreativce nakonec na seznam zapsal a vysvětlil: „Reprezentaci chyběl. V Česku neběhá tolik hráčů, jako je on. Je schopný rozhodovat zápasy a mužstvu má rozhodně co dát.“

Prochladlý páteční večer v Oslu dal jeho větě razítko. Barák dorazil na rozdrbaný trávník po hodině hry, nahradil ve středu záložník formace Ladislava Krejčího. Pár minut před koncem se pobavil s kolegou Adamem Hložkem, jenž se rovněž rovnal k přímáku, míč si však nenechal vzít. Počkal na gólmanův úkrok za zeď, zacílil a míč poslal na jeho stranu - pak oslavil vítěznou trefu.

„Já věděl, že si to vezme. Řval jsem na něj, ať hlavně trefí bránu, a on ji trefil. Proto tady je. Umí se soustředit na nejdůležitější okamžiky v zápase,“ popisoval Hašek.

Nebyl to však zdaleka jediný moment, kdy blonďák zaujal. Hráč Fiorentiny byl v centru dění od příchodu na plac. Velmi dobře kopal standardky, pouštěl se do kombinace, připomněl, že si rozumí s první hvězdou Patrikem Schickem. Jako například na EURO před třemi lety, kde zaválel zejména ve čtvrtfinále proti Nizozemsku. V Norsku byl nakonec zřejmým mužem zápasu, deník Sport mu dal vysokou známku 9.

KOMPLETNÍ ZNÁMKOVÁNÍ ZDE>>>

„Sedlo mu to, byl výrazný. Nahrávalo mu

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
15

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud