Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Rodina navigátorky Aleny (†41) zůstala po tragédii bez peněz: Vybírají na pohřeb!

Autor: om

Jedenáct let spolu jezdili manželé Krejčíkovi rallye, v sobotu však navigátorka Alena (†41), maminka syna Tomáše, zaplatila za havárii cenu nejvyšší.

„Měli jsme za dobu závodění jen dvě nehody. Bohužel ta druhá se jí stala osudnou, podlehla těžkému poranění hlavy. Navždy nás tímto opustil anděl, kterého může člověk najít pouze jednou za život. Bolest z jejího odchodu je nesnesitelná,“ řekl Jaroslav (45), který vůz řídil. Tragický moment na Rallye Šumava z něj udělal vdovce, na něhož se valí řada starostí a trpí i nedostatkem financí.

Proto vznikla na webu znesnaze21.cz sbírka, jejímž patronem je závodník Vojtěch Štajf. „Manžel přišel o vše – nejbližší osobu i sportovního parťáka. Navíc na poslední soutěž hodně šetřili, a tak na tom ani není dobře materiálně. Přispěním do sbírky pomůžete i s posledním rozloučením s Alenou Krejčíkovou, protože rodina nyní nemá kvůli těžké finanční situaci ani na její pohřeb,“ píše se ve zdůvodnění akce.

Dobrých lidí se naštěstí našlo mnoho, během dvou dnů se vybralo téměř tři čtvrtě milionu korun. "Rodina nyní uvažuje nad tím, jak s penězi naloží. Část půjde určitě na rozloučení s Alenkou, nějaké peníze potom na nový start pro Jardu a syna Tomáše. Být tu Alenka, tak by sbírku rozdělila i na pomoc rakouskému týmu, který měl při Historic Rallye Vltava nehodu minulý pátek a jeden ze závodníků byl letecky převezen do nemocnice. Takovou vlnu solidarity jsme ani nečekali, všem z celého srdce děkujeme!" tlumočil přání pozůstalých Štajf. 

Parte tragicky zesnulé navigátorky Aleny Krejčíkové
Parte tragicky zesnulé navigátorky Aleny Krejčíkové