15. března 2022 • 11:20

Zero a STYKO v boji o miliony skončili ve čtvrtfinále

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českým CS:GO týmům nekvetla pšenka v turnaji Pinnacle Winter Series 3. V boji o 40 tisíc dolarů skončily Dynamo Eclot a eSuba už ve skupinové fázi. Oproti tomu se dostali do play-off dva slovenští Counter-Strike hráči. Martin „STYKO“ Styk a Patrik „Zero“ Žúdel navíc přešli přes své soupeře v prvním kole.



Stykovi a jeho týmu Apeks se v Pinnacle Winter Series 3 daří dobře, v skupinové části prohráli jen s akademií MOUZ, jinak si dokázali poradit s týmy Alternate aTTaX (2:0), Tricked (2:1) a Wislou Krakov (2:0). V prvním kole play-off je čekal turecký tým Eternal Fire v jehož sestavě najdeme bývalé hráče MOUZ nebo BIG woxica a XANTARESe.

Apeks ale vyrovnaný zápas zvládl. Úvodní dvě mapy se rozhodovaly až v prodloužení. Poprvé byli úspěšní hráči Apeks, kteří ovládli Vertigo 19:17, na druhé mapě Mirage ale nastavení nezvládli a prohráli 25:21. Rozhodovala mapa Inferno a ta lépe vyšla Stykovi a spol.

Slovenský střelec se v úterý odpoledne postavil světové sedmičce Heroic. Byl to však rychlý boj, na jehož konci byla porážka 0:2. Dánové z Heroic nenechali nic náhodě a svého soupeře válcovali od samého počátku. Overpass ovládli 16:2, druhou mapu 16:4 a bylo hotovo. 

Patrik „Zero“ Žúdel a jeho tým GamerLegion procházejí trošku náročnější cestou za celkovou výhrou ve výši téměř jednoho milionu korun. GamerLegion na úvod získal dvě výhry nad Dynamem Eclot a EC Bruggy a k postupu do play-off mu chybělo pouze jediné vítězství. Jenže Zero se svými spoluhráči ho nedokázali přidat v zápasech s Ungentium, ani s Eternal Fire.

V posledním rozhodujícím zápase se tak o postup museli porvat s eSubou. Hráči českého mužstva ale na GamerLegion nestačili. Zero tak konečně mohl slavit postup do play-off a vyhlížet první boj ve vyřazovací části s Endpointem.

S týmem, který se probojoval do kvalifikačního RMR turnaje do Bukurešti, z něhož vede cesta na květnový CS:GO Major, si borci z GamerLegion poradili 16:7 a 16:14. Díky tomuto vítězství jsou ve čtvrtfinále, v němž je čekal dánský tým Copenhagen Flames.

Čtvrtfinále lépe rozjeli Dánové. Na Mirage za CT získali vedení 11:4, po změně stran si vývoj zápasu pohlídali a první střetnutí ovládli 16:11. Druhá mapa už nabídla podstatně napínavější bitvu. 

GamerLegion se na Vertigu dostali do rychlého vedení 9:1, nakonec celou polovinu za CT ukončili vítězstvím 9:6. Po změně stran ale Copenhagen Flames začal utkání pomalu obracet.

Najednou to byl Zero a jeho spoluhráči, kdo tahal za kratší konec. Nepříjemný stav 11:13 ještě zvládli srovnat, pak si ale Dánové připsali tři body a výhrou 16:13 definitivně pohřbili šance GamerLegion na další postup turnajem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud