19. ledna 2015 • 20:41

Plzeň proti Hannoveru chybovala a padla. Na čem musí pracovat?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňští fotbalisté jsou ve fázi, kdy v Turecku nabírají kondici pro klíčové zápasy jarní sezony. Německý soupeř naopak finišuje s přípravou na start bundesligového jara. Na hřišti se v první ostrém testu s Hannoverem (0:1) herní rozpoložení obou mužstev citelně projevilo. Soubor trenéra Miroslava Koubka se topil v problémech, v některých herních činnostech se musí hodně zlepšit. Co čeká vedoucí tým Synot ligy v zimní přípravě?



MATCH OVERVIEW LEGACY

ZAPRACOVAT MAHMUTOVIČE

Proti Tachovu pálil přesně hned po prvním doteku s balonem. Jenže od té doby žádná sláva. Zvučná posila z Teplic se na hřišti zatím spíš hledá, teprve se sžívá s novým kolektivem. Mahmutovič odehrál proti Hannoveru druhý poločas, kdy Plzeň předvedla lepší výkon. Bosenský forvard se ale k žádnému nebezpečnému zakončení nedostal. Pokud chce zastávat pozici prvního forvarda, v zástupu konkurentů musí přidat.

DOLÉČIT OPORY

Trenér Koubek zatím nemohl použít nejsilnější sestavu, kterou bude chtít nasadit v mistrovských zápasech. Na hřišti se proti Hannoveru neukázali Tomáš Hořava s Václavem Pilařem , chyběl i Pavel Horváth . Po zranění se postupně rozehrává kapitán David Limberský . Kvůli vážné nemoci je dlouhodobě mimo hru Marián Čišovský , místo kterého do Plzně přišel mladý stoper Jan Baránek.

ZLEPŠIT ROZEHRÁVKU, NECHYBOVAT

Největší kaňka západočeského představení proti Hannoveru. Především v prvním poločase se plzeňská obrana nechala zatlačit, držení míče bylo vysoko na straně soupeře. Stopeři dělali chyby (za všechny Hubníkův "námaz" těsně před koncem první půle), nedařilo se ani zakládat kombinace z prostředka hřiště. Hannover v zápase spálil několik vyložených tutovek, i s výrazným přispěním pohotového Kozáčika Západočeši inkasovali jen jednou. Koubkově partě chyběla jistota na balonu, což bylo ze značné míry dané přípravnou fází, ve které se tým polykající tvrdé tréninkové dávky momentálně nachází.

TLAČIT SE DO KONCOVKY

Tecl , Chramosta , Mahmutovič, Holenda. Čtyři bijci, kteří se perou o místo na plzeňském hrotu. Zápas s Hannoverem ale ideálně nesedl nikomu z nich. Stanislav Tecl se v prvním poločase téměř nepotkal s balonem, ožil až po přestávce, kdy ho trenér Koubek zkoušel na levé straně. V největší možnosti hlavičkou otřel míč o břevno. Zbylá trojice se do žádné gólové šance nedostala.

VYLADIT SESTAVU

Do prvního mistrovského utkání zbývá víc než měsíc, Plzeň startuje jarní část sezony 21. února doma s Budějovicemi. Trenér Koubek musí rozlousknout pořádně tvrdý oříšek. Baránek, nebo Hejda? Rajtoral , nebo Petržela? Použít Chramostu místo Koláře ? Na hrotu Mahmutovič, nebo Tecl? Otazníků je opravdu hodně, hráči mají ještě pět přípravných zápasů na to, aby náročného kouče přesvědčili, že si místo v základu zaslouží.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud