21. dubna 2015 • 16:48

Horváthova kariéra? Asi definitivně jsem mimo hru, přiznal

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

To, co dosud naznačovala opatrná slova z plzeňské kabiny, potvrzuje sám hráč. Pavel Horváth, který zítra (ve středu) oslaví čtyřicáté narozeniny, zřejmě definitivně skončil s profesionální kariérou. Do zbývajících ligových zápasů Viktorie ho nepustí chronické potíže s kotníkem. Na hřiště by se chtěl dostat alespoň v momentě, kdy bude mít Plzeň zajištěný titul.



"Jsem už tři týdny mimo hru a od doktorů vím, že jsem mimo hru v podstatě už definitivně, protože ten kotník je opravdu ve špatném stavu," přiznal Horváth v rozhovoru na klubových stránkách Viktorie. "Budu věřit tomu, že když se nám poštěstí a podaří se získat titul v nějakém předstihu, tak se mi povede dostat se s nějakým obstřikem kotníku do kádru a naposledy si šlápnout na hřiště," tajně doufá.

Reálnější je ale varianta, že na hřiště se už Horváth v plzeňském dresu kvůli zdravotním problémům vůbec nepodívá. "V létě bych stejně skončil a bohužel to asi přijde o nějakou tu chvíli dřív," připouští hráč, který Plzeň dotáhl k většině velkých úspěchů. "Manželka mi říkala, že jsem si už snad svoje odehrál, a má samozřejmě pravdu. Nějaký rok už jedu přesčas, ale jsou to přesčasy příjemné."

Horváth za Plzeň nastoupil naposledy 15. března proti Dukle, kde odehrál třináct minut. Předtím si zahrál dvacet minut doma proti Budějovicím, kde se dočkal bouřlivého aplausu. Pak ještě zvládl jeden celý zápas za třetiligové Domažlice, kvůli zdravotním problémům to ale dál nešlo.

"Před měsícem jsem byl v plném tréninku, byť s nějakými komplikacemi, které věk nezadržitelně přináší. Stále jsem ale byl stoprocentně připravený," říká Horváth. "Teď ale mám hendikep, který mě poměrně dost limituje a vypadá to, že svou kariéru dojezdím na kole a doplavu," dodává s tím, že zatím nehodlá opustit plzeňskou kabinu.

Horváth se momentálně věnuje studiu na trenérskou licenci, v Plzni působí jako hrající asistent trenéra Koubka. „V současné době mám nějak naplánovanou budoucnost, ale nedokážu říct, jak dlouho bude spojená s Viktorií, s trénováním nebo s prací v klubu. Já osobně budu dělat všechno proto, abych to zvládnul," věří oblíbenec západočeského publika.

Horváth vládl děkovačce Plzně: Dostal naplácáno, pak metal kotrmelce!
Video se připravuje ...

Koubek: Horváth je dobrý konzultant, jeho názory mě zajímají
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud