10. srpna 2015 • 04:30

Matějovský kvůli červené seděl. Hušbauer dostal šanci a zářil

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyloučení Marka Matějovského v odvetě 3. předkola Ligy mistrů proti CSKA Moskva donutilo trenéra Sparty Zdeňka Ščasného vymyslet variantu, jak zacelit volné místo špílmachra v sestavě. Třiatřicetiletého záložníka totiž čeká disciplinární trest a nebude moct nastoupit v boji o základní skupinu Evropské ligy proti Thunu. Jeho pozici v ligovém utkání se Zlínem (3:0) zaujal letní navrátilec Josef Hušbauer a vedl si dobře.



Ačkoliv ještě Ščasný nezná výši trestu pro Matějovského, je jasné, že minimálně pro první zápas play off Evropské ligy k dispozici nebude. V ligovém zápase proti Zlínu zkušeného záložníka posadil mezi náhradníky a do středu pole poslal Josefa Hušbauera , který se v létě vrátil z nepodařeného hostování v italském Cagliari.

Pětadvacetiletý záložník se stále nedostal do své bývalé formy, kterou měl před svým odchodem na Sardinii, ale proti Zlínu ukázal, že se s ním musí počítat. „Josef odehrál velmi dobrý zápas,“ hodnotil ho po utkání trenér Ščasný. I deník Sport ho vybral za hráče utkání a dal mu vysokou známku osm.

Hušbauer se předvedl především svými typickými nevyzpytatelnými střelami z dálky. Zlínský brankář Stanislav Dostál měl co dělat, aby si s jeho pokusy poradil.

Sparta - Zlín: Střela Josefa Hušbauera
Video se připravuje ...

Znamená to tedy, že nyní převezme roli dirigenta po Matějovském? Podle Ščasného jde především o to, aby byl Hušbauer připravený na utkání se švýcarským Thunem.

„Chtěl jsem, aby se hráči, kteří budou hrát poháry, dostali do hry. Trest pro Marka Matějovského ještě neznáme, ale až přijde, tak na to chceme být připraveni,“ řekl výhře nad Zlínem sparťanský kouč.

Pokud by se Hušbauer vrátil do své herní pohody a formy, kterou měl v mistrovské sezoně 2013/14, byl by určitě jenom rád. Tehdy se totiž s 18  góly stal nejlepším střelcem ligy a následně byl zvolen i nejlepším hráčem celého ročníku.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Zlín 3:0. Nováčka srazily dvě penalty
Video se připravuje ...

Kehinde Fatai se raduje ze třetího gólu Sparty proti Zlínu
Kehinde Fatai se raduje ze třetího gólu Sparty proti Zlínu

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud