17. října 2015 • 21:35

Čížek mohl vystřelit Bohemce první výhru. V tutovce ale selhal

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moc toužili konečně vyhrát, ale ani na desátý pokus v sezoně jim to nevyšlo. Bohemians 1905 byli ale proti Brnu (1:1) k tříbodovému zisku blízku. Sotva vyrovnali, měli obrovskou šanci na to, aby se ujali vedení. Zkušený záložník Tomáš Čížek ale samostatný nájezd na brankáře Dušana Melichárka neproměnil. „Samozřejmě mě to mrzí, protože by to rozhodlo o našem vítězství,“ smutnil Čížek.



V 78. minutě Bohemians 1905 proti Brnu vyrovnali na 1:1 a hned za minutu mohli vést. Obránce Zbrojovky Pavel Košťál strašlivě rozehrál a bídnou přihrávkou vyslal přímo do samostatného úniku domácího záložníka Tomáše Čížka, jenž však nakonec přehodil nejen gólmana Melichárka, ale i bránu hostí.

„Dobře jsem si to připravil, gólman mi vyběhl a já ho chtěl přehodit, protože byla celá odkrytá brána. Ale poslední moment mi to trochu huplo a trefil jsem to špatně,“ popisoval Čížek svou vyloženou šanci.

Dobře si uvědomoval, jak cenný gól by to pro „klokany“ byl. „Samozřejmě mě to mrzí, protože by to rozhodlo o našem vítězství. Zůstali by nám tři body a teď máme bohužel zase jenom jeden,“ přidal zkušený záložník.

Bohemians - Brno: Tomáš Čížek selhal sám proti brankáři
Video se připravuje ...

„Patří ke starším hráčům, kteří jdou do zápasu s tím, aby týmu pomohli a aby případně dali gól. To se týká i Mikuše. Číža měl plno času, přebral to trochu na delší nohu. Gólman proti němu dobře vyběhl a pak už byl Tomáš u něj blízko. Je to škoda, od toho tam hráč je, aby ten gól dal,“ komentoval situaci trenér Bohemians Roman Pivarník.

Narážel i na příležitost dalšího střídajícího hráče Matúše Mikuše, který bránu také přestřelil. „Ať v případě Čížka, nebo Mikuše, to jsou šance, které se musí proměňovat,“ povzdechl si Pivarník.

Bohemians se trápí v koncovce, úsilí se jim ale vytknout nedá. „Tlačili jsme se tam všichni. Snaha celého mančaftu byla enormní. Ale nespadne nám to tam,“ litoval Čížek.

CELÝ SESTŘIH: Bohemians 1905 - Brno 1:1. Klokani v závěru tlačili, mají bod
Video se připravuje ...

Bohemians - Brno: Gól Michala Hubínka na 1:1
Video se připravuje ...

Bohemians - Brno: Gól Milana Lutonského na 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud