12. března 2016 • 16:05

Pět českých hvězd, které sledoval Real: Berger, Čech i Necid

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se na české hráče, které sledoval Real MadridPodívejte se na české hráče, které sledoval Real MadridFOTO: Koláž iSport.cz

    Informace o tom, že Real Madrid sleduje Vladimíra Daridu způsobila poprask. Nestává se totiž často, aby fotbalista narozený v České republice chodil s nálepkou, že se o něho zajímá španělský velkoklub. Ale pár takových by se v historii přeci jenom našlo. Například v roce 1983 dal „bílý balet“ nabídku Janu Bergerovi, ten ji ale kvůli totalitnímu režimu nemohl přijmout. Později španělský gigant kroužil kolem Tomáše Necida či sondoval situaci u Petra Čecha. Podívejte se na pět českých hráčů, kteří měli k Realu blíž než ostatní.

  • Jan Berger – 1983

    Legenda Berger oslavil kulatiny. Vždy všechno ustál, žasl Trojan
    Video se připravuje ...

    Ze všech českých hráčů asi jako jediný dostal vůbec konkrétní nabídku. „Real mi nabídl milion dolarů na ruku, když emigruju,“ řekl pro server iDnes.cz v roce 2005. Jenže kvůli totalitnímu režimu nemohl někdejší miláček sparťanských fanoušků na velmi lákavou nabídku kývnout. „Říkám si ledacos, ale nemá cenu nad něčím lamentovat. Zůstala by tu rodina, bráchové, sestry a komunisti by se mstili. Nikdo netušil, že se za pár let jejich režim zhroutí,“ řekl v listopadu minulého roku.

  • Tomáš Necid – 2009

    Český útočník Tomáš Necid střílí branky v tureckém BursasporuFoto Profimedia.cz

    Na začátku své kariéry byl považován za obrovský talent. Když se v roce 2009 stěhoval do moskevského CSKA, údajně o jeho služby projevil zájem právě španělský klub. „O zájmu Realu Madrid dlouhodobě víme, jeho zástupci Tomáše sledovali už při semifinále mistrovství Evropy do devatenácti let,“ prohlásil tehdy Necidův agent David Nehoda. Jenže Necidova kariéra nabrala spíš sestupnou, než vzestupnou tendenci. Během sedmi let vystřídal čtyři kluby.

  • Martin Fenin - 2007

    Ani návrat do Teplic Martinu Feninovi nevyšelFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Ukázkový příklad toho, jak by kariéra nadějného fotbalista neměla skončit. Poté, co se mu povedl světový šampionát hráčů do dvaceti let v Kanadě, se s nabídkami o jeho služby roztrhl pytel. „Před čtrnácti dny jsem tam byl. Real sonduje situaci okolo Martina,“ prohlásil v listopadu 2007 jeho agent Pavel Zíka. Teplice ale nakonec svůj klenot prodaly do německého Frankfurtu a právě v něm nastal zlom kariéry jednoho z největších talentů českého fotbalu.

  • Martin Zeman – 2008 - 2009

    Martin Zeman ještě coby hráč pražské Sparty, odkud odešel na roční hostování do Plzně.Foto Michal Beránek SPORT

    Do Sparty přišel jako náctiletý z Tábora a byl považován za obrovský talent. Když mu bylo 18 let, nastoupil poprvé v základní sestavě Sparty proti Bohemians 1905 a okamžitě vstřelil gól. To samé se opakovalo ve druhém utkání a postupně se vypracoval mezi nejlepší hráče Sparty. Všiml si ho právě i Real a chtěl ho přivést do svého B týmu. K přestupu však nedošlo a forma krajního záložníka šla rapidně dolů. Ze Sparty zamířil do Rakouska, hrál za Plzeň, Senici, Příbram a nyní patří švýcarskému Sionu. V zimě ho vábila Slavia, ale transfer ztroskotal.

  • Petr Čech - 2014

    Petr Čech je v posledních zápasech velkou oporou ArsenaluFoto Profimedia.cz

    Když si v roce 2014 Chelsea stáhla do svého týmu nadějného brankáře Thibauta Courtoise a naznačila, že s ním do budoucna počítá, měl český brankář o svém odchodu jasno. A laso mu byl ochotný hodit tehdejší trenér Realu Carlo Ancelotti, který Čecha vedl právě v Chelsea. „S Realem jsme kromě jiných také v kontaktu, řekli jsme si, že si někdy v březnu vyhodnotíme aktuální stav, který nastane,“ řekl tehdy Čechův agent Vikor Kolář. Jenže Real v té době další brankáře nepotřeboval a jednání nikam nevedla. Česká reprezentační jednička tak zamířila do Arsenalu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud