18. května 2016 • 10:34

Peltova čistka sudích! Bude nejvíce změn v historii, rozhodne i pověst, říká

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta se chystá udělat zásadní změny mezi rozhodčími. Už jedná o složení nové komise a chce se zasadit o to, aby se na listině sudích objevilo více nových jmen a někteří zkušení rozhodčí s pošramocenou pověstí skončili.



"Bude nová komise s novým předsedou, který bude bývalý rozhodčí s vysokým morálním kreditem. Jsem v závěrečné fázi jednání s jednotlivými členy," řekl dnes Pelta novinářům. "Budu také trvat na tom, aby se komise více otevřela veřejnosti a vysvětlovala. Také jsme se přihlásili do projektu testování videa," uvedl s tím, že na post předsedy komise určitě nepočítá s bývalým ministrem školství Marcelem Chládkem , který v minulosti rovněž působil jako sudí.

Pelta požaduje výrazné změny v listině sudích. Dokonce si nechává vypracovat detailní analýzu jednotlivých rozhodčích z hledistka jejich pověsti a důvěryhodnosti. "Možná někomu ukřivdíme, protože pískat umí, ale jelikož má pošramocenou pověst, budeme ho chtít nahradit. Náš cíl je navrátit důvěru," řekl Pelta.

Pelta: Škoda, že nemůžeme udělit trest smrti
Video se připravuje ...

"Povede to k tomu, že začneme s rozhodčími, kteří nemají tolik zkušeností a jejich výkony možná nebudou úplně na nejvyšší úrovni. Ale je třeba takový krok udělat. Určitě půjde o nejvíce změn v historii listiny," uvedl Pelta.

K těmto krokům ho vede mimo jiné skandál s rozhodčími Markem Pilným a Jiřím Jechem, kteří se před ligovým zápasem Příbrami se Slavií opili. Oba byli vzápětí potrestáni, Pelta navíc chce, aby byli doživotně vyloučeni z FAČR.

Pelta v TAK URČITĚ: Hlavní sponzor ligy může být z Číny, o vysílání je zájem i v cizině
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud