14. září 2017 • 17:30

Zbraň Sparty pro derby? Rosický nehraje podle šablony, říká Šural

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas podzimu? Pro fotbalisty Sparty bezpochyby. Nedělní 288. derby pražských „S“ může být odrazovým můstkem, který v případě úspěchu razantně vylepší atmosféru na Letné. A uvědomují si to také zahraniční posily, které v létě zaplavily Letnou. „Ti kluci zažili jiná derby, není potřeba jim něco říkat,“ nebojí se obránce Costa. I on se těší, že poprvé v kariéře zasáhne do derby po boku Tomáše Rosického.



Až sparťané vyběhnou v neděli na trávník v Edenu, pro letní posily ze zahraničí se bude jednat o první zkušenost s pražským derby. „Mluvíme o tom, ale jsou to zkušení hráči. Zažili jiná velká derby, třeba Plavšič v Srbsku i Biabiany v Miláně, takže to mají zažité,“ ujistil obránce Costa .

Zadák Zimbabwe už je naopak v derby pražských „S“ ostříleným mazákem. Proti Slavii odehrál už sedm zápasů s bilancí pěti výher, dvou porážek a jednoho vstřeleného gólu.

„Víme, že to je utkání, které má prestiž a něco navíc. Je to zápas o Prahu a největší v České republice,“ uvědomuje si africký legionář, který se s novináři bavil velmi slušnou češtinou.

Čeká nás výjimečný zápas a my v něm chceme uspět, shodují se Šural s Costa ze Sparty
Video se připravuje ...

Už nedělní souboj může hrát velkou roli v boji o titul. „Sezona teprve začala, ale tohle je zápas, který by mohl změnit celou sezonu a nakopnout nás k dobré šňůře,“ uvědomuje si útočník Josef Šural .

I on by měl těžit z centrů Tomáše Rosického , jednu ze zbraní Sparty. „Pro nás je důležité, že ho máme na hřišti. Těšíme se, že bude zase hrát,“ přikyvuje Costa a v podobném duchu se vyjádřil i jeho spoluhráč z útoku.

„Každý tým je s Tomášem silnější. Budou se na něj muset připravit, ale zase to není hráč, který hraje podle nějaké šablony. On vezme balon a prostě s ním něco vymyslí,“ usmíval se Šural.

Stramaccioni před derby: Cizinci musí pochopit, jak významný je derby zápas
Video se připravuje ...

Pokud Letenští uspějí, mohou se posunout před městského rivala a přiblížit se vedoucí Plzni. „Dotáhnout se na první místo je pro nás důležité, protože nám Plzeň odskočila,“ přiznává Šural, jenž se proti Slavii prosadil už třikrát, ale jen v dresu Brna a Liberce.

Pražané se před nedělním šlágrem připravují na jednu ze zbraní sešívaných – standardní situace. Tým Jaroslava Šilhavého má ke všemu oproti rivalovi výškovou převahu. I proto se nabízí možnost, že by se Costa přesunul z levé strany obrany do jejího středu.

„Já jsem připravený hrát tam, kam mě trenér postaví,“ uvedl tajemně Costa. Italský trenér Andrea Stramaccioni ovšem připustil, že by rozdělení fungující dvojice Lukáš Mareček – David Hovorka mohlo být před důležitým utkáním rizikové.

Napínavé derby mezi Slavií a Spartou sledujte ŽIVĚ na iSport.cz ZDE >>

První letošní derby sledujte na iSport.cz! První letošní derby sledujte na iSport.cz!Foto Koláž iSport.cz

Rosický dirigoval hru Sparty, spoluhráčům dodal sebevědomí, říká Miroslav Koubek.
Video se připravuje ...

Rosického TOP momenty proti Karviné: dal gól, dirigoval a nebál se ostrých zákroků
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud