Richard Šíma
29. ledna 2018 • 19:50

Majitel Baníku není suchar! Brabec kopal penalty, kvůli břevnům klikoval

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TURECKA | Tak pozor, majitel Baníku Václav Brabec skutečně není žádný suchar. Pokud si muže, jenž ostravský klub zachránil před krachem, oddlužil a letos v zimě vynaložil několikamilionovou sumu na zakoupení hráčských posil, představujete jako bosse, který za žádnou cenu neodloží sako a černé brýle, jste na omylu. Dvaapadesátiletý podnikatel nemá problém navléct se do šusťáků, popadnout míč a s přáteli se hecnout, kdo je například lepším exekutorem penalt. Jako to udělal v Turecku, kde je Baník momentálně na herním soustředění.



Když se ostravský tým v pondělí pustil v Beleku do dopoledního tréninku, Brabec, jenž se do Turecka na několik dnů také přiletěl podívat, byl u toho. Chtěl vidět, jak se trenéru Radimu Kučerovi daří ladit nový tým plný velmi zajímavých hráčů dohromady. Po chvíli si všiml, že Baroš , Laštůvka, Fillo a spol využívají k rozcvičce jen jednu polovinu hřiště. A druhá, že je volná. Okamžitě zareagoval: „Jdeme k brance!“

Vypůjčil si míč a s kolegy z klubového managementu a několika přítomnými přáteli zamířil k volné šestnáctce. Oděn do sportovního, protože předpokládal, že si v okolí hřiště jen tak zaběhá, si míč postavil na penaltu a začal zkoušet, jak je na tom s přesností.

Ne všechny pokusy mu vyšly. Bývalý basketbalista Vladimír Šimáček, jenž se do Beleku přiletěl na soustředění Baníku také podívat, se mu postavil do branky a s některými Brabcovými pokusy neměl problém. Když se ovšem majiteli Baníku podařilo zacílit k tyči, byl gól jistotou.

TOP 5 gólů Baníku: Hlavička navrátilce Baroše a třikrát Hrubý
Video se připravuje ...

Soutěživý a dobře naložený Brabec pak ještě narychlo zorganizoval střelbu na přesnost. „Kdo ze tří pokusů netrefí ani jednou břevno, dá si deset kliků!“ vyhlásil. Když ve tvářích některých svých spolupracovníků uviděl známky nejistoty, slevil: „No dobrá, pět stačí!“ Netrefil nikdo, takže se klikovalo hromadně.

Mezitím už na druhé straně hřiště skončila rozcvička a Baník se pod vedením Radima Kučery pustil do nácviku. To už chtěl Brabec vidět. Ještě předtím, povzbuzen některými přesnými penaltovými zásahy, vyhlásil souboj Zdeňku Nehodovi, šéfovi sportovní rady ostravského klubu.

„Odpoledne vyškolím Zdeňka Nehodu v penaltách, aby viděl, jak se to správně kope,“ vzkázal mistru Evropy z roku 1976, jenž jednou proměněnou penaltou v rozstřelu na konci finálového duelu s NSR ke konečnému zisku titulu tehdejším evropským šampionům pomohl.

K avizovanému souboji však zatím nedošlo.

Jan Laštůvka se vrací do Baníku
Jan Laštůvka se vrací do Baníku

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud