7. února 2018 • 20:21

Sparta - Spartak Moskva 1:2. Generálka s Nitou nevyšla, trefil se Kadlec

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty v posledním zápase zimní přípravy prohráli na soustředění ve Španělsku 1:2 se Spartakem Moskva. V základní sestavě Sparty poprvé nastoupil Rumun Florin Nita, kvůli lehčím zdravotním problémům nehráli Josef Šural a Tal Ben Chaim. Letenští prohrávali od 13. minuty, kdy se trefil Promes, za chvíli ale po rychlé akci vyrovnal Václav Kadlec. O výhře ruského celku rozhodl 13 minut před koncem Melgarejo, který po narážečce přehodil Nitu.



Góly

Domácí: 17. Kadlec

Hosté: 13. Promes, 77. Melgarejo

Sestavy

Domácí: Niță (C) – Zahustel, Hovorka (70. Costa), Štětina – M. Frýdek (84. Mustedanagić), Mavuba (74. Kulhánek), Stanciu (84. Dao), Kanga, Plavšić (74. Sáček), Vatajelu (70. Ćivić) – Kadlec (71. Lafata).

Hosté: Rebrov (46. Selichov) – Kombarov, Kutepov, Taşçı, Ješčenko (89. Maksimović) – Glušakov (63. Pašalić), Fernando – Zobnin, Hanni (61. Melgarejo), Promes (79. Pedro Rocha) – Luiz Adriano (63. Zé Luís).

Karty

Domácí: Kanga, Kadlec, Frýdek

Rozhodčí

Stadion

Estadio Municipal de Marbella, Marbella (ESP)

Rumunský gólman, který na konci ledna nahradil Martina Dúbravku po jeho odchodu do Newcastlu, byl poprvé překonán ve 14. minutě, kdy dostal zpětnou přihrávku do vápna nizozemský reprezentant Promes a rychlou střelou k tyči nedal Nitovi šanci.

Sparta, které kvůli zdravotním potížím chyběli Šural a nejlepší střelec přípravy Ben Chaim, ale měla připravenou rychlou odpověď. Po dobrém presinku vybojoval Zahustel míč u pokutového území a v malém vápně našel volného Kadlece.

Na hrotu se cítím líp, smál se Kadlec. Byl rád, že se v přípravě konečně trefil
Video se připravuje ...

Krátce nato mohl skóre otočit Kanga, jeho tvrdou střelu z téměř 40 metrů ale skvěle vytáhl brankář Spartaku Rebrov. V permanenci byl i Nita, když se před ním několikrát objevili nepokrytí hráči.

Rozhodující moment přišel v 78. minutě. Brazilský záložník Fernando parádní kolmou přihrávkou od vlastního vápna založil rychlou akci, při níž si paraguayský útočník Melgarejo narazil míč a přehodil vybíhajícího Nitu. Sparta už tentokrát odpověď neměla a odjede ze Španělska s bilancí dvou výher a jedné porážky.

Stramaccioni: Hráli jsme se Spartakem vyrovnaný zápas, viděl jsem mnoho pozitiv
Video se připravuje ...

Václav Kadlec překonává brankáře Spartaku Moskva Artěma Rebrova
Václav Kadlec překonává brankáře Spartaku Moskva Artěma Rebrova

Malí záložníci? V soubojích handikap, budeme chtít dominovat fotbalově, tvrdí Stramaccioni
Video se připravuje ...

Rosický o Stanciuovi: Srovnávání se mnou a hodnota přestupu na něj vytváří tlak, ale věřím, že uspěje
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud