8. února 2018 • 22:15

Naděje pro Spartu. Egypťan Hamdy upřednostnil Prahu před Basilejí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Áčko Sparty během zimního přestupového období posílili Nicolae Stanciu, Guélor Kanga či Mihailo Ristič, v posilování záložní řady ale nezahálí ani mládež letenského týmu. K týmu se připojil 19letý Ahmed Hamdy, egyptský záložník, který doposud hájil barvy Al-Ahlí.



Reprezentant Egypta do 19 let neměl o zájemce nouzi. Před třemi měsíci ho zkoušela Basilej, bývalý klub jeho slavného krajana Mohameda Salaha. Švýcarský klub chtěl talentovaného středopolaře ponechat v jeho domovském Al-Ahli a sledovat jeho vývoj v A týmu, egyptský klub ale nabídl jen možnost, že by hráč setrval v juniorce.

"Odmítl jsem to a rozhodl jsem se přestoupit do jiného velkého klubu, abych měl víc šancí hrát za A tým," řekl Hamdy serveru Kingfut.com. Tím týmem myslel Spartu, i v ní ho ale vzhledem ke konkurenci nejspíš čeká osud v podobě odsunu do mládeže.

Hamdy už za sparťanskou juniorku odehrál několik přípravných utkání, brankou přispěl k výhře nad Hvozdnicí. Své působení z Praze, kde má podle slov trenéra Michala Horňáka pobývat alespoň do léta, si zatím nemůže vynachválit.

"Sparta je jeden z největších klubů v Evropě, drží rekord v počtu českých titulů a pravidělně hraje v Evropské lize. Doufám, že se mi v mém prvním klubu v Evropě bude dařit. Budu to brát krok po kroku," řekl Hamdy pro egyptský portál.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud