17. února 2018 • 19:25

Trpišovský: Jihlava? Jak přijedu, tak je problém. Nedat tu gól je ostuda

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihlava není jeho oblíbená destinace. Jindřich Trpišovský tu musel sklonit hlavu už na podzim v Libercem, teď musel skousnout prohru i jako kouč Slavie. A nemrzely ho jen ztracené body - nový trenér úřadujících šampionů kroutil hlavou i nad gólovou situací, na jejíž bránění tým připravoval, i nad neefektivitou útočíčích hráčů.



Jak jste viděl gólovou situaci?
„Už v přípravš jsme dostali hodně gólů po průniku ze strany, stejně, jako dnes. Stejně jako v generálce v Ostravě jsme si nepohlídali podhrotového hráče soupeře, který byl volný a dal gól. Máme problém s nabíráním hráčů, koukáme po míči a ne po hráčích nabíhajících do vápna. Gól nám dal Pavel Dvořák, na kterého jsme se měli napojovat ze středu zálohy, nebo ho nechat stoperům. Ta rychlá branka samozřejmě určila celý ráz utkání."

Nezačíná vás už štvát negativní bilance s Jihlavou?
„Mám rád to město, ale jak se tady objevím, je to problém, už jsem tu prohrál popáté. Vím, že jsme nic nepodcenili, pracovali jsme i s videem ze zápasů soupeře, připravovali jsme se na něj. Dali jsme do zápasu maximum, ale nestačilo to. Navíc je ostuda, že jsme tu nedali gól.“

Jak byste porovnal aktivitu hráčů na kraji pole? Zmrhal se Sýkorou nalevo si evidentně dost rozuměli.
"Levá strana hrála dobře, byla velmi aktivní. Byla výrazně lepší než pravá. Na té nám chyběl Honza Bořil, určitě, je to reprezentant, kvalitní hráč. Ale máme takový kádr, že bychom si s tím i tak měli poradit. Jedním z problémů bylo, že i když jsme vystřídali dvě rozestavení a v závěru jsme měli hodně hráčů ve vápně, bohužel nám odešly centry. Měli jsme tam za poločas 20 dobrých pozic, ale ty balony byly pomalé, nebo je sbíral gólman a obránci."

Jihlava - Slavia: Dvořák prostřelil Koláře a Jihlava vede 1:0
Video se připravuje ...

Většinu přípravy jste odehrál na dva útočníky, teď jste ale vyslal do hry jen jednoho, Milana Škodu. Jaký byl váš plán v útoku?
"Milan hrál výborně, měl spoustu šancí. Ale na můj vkus jsme se málo prosazovali na stranách hřiště. Chtěli jsme do zápasu dobře vstoupit a pak přidat jednoho útočníka. Posledních 20 minut jsme hráli de facto na tři a bylo to ještě horší, než předtím. Nevím, asi jsme byli nervózní, kazili jsme to, co bychom normálně uměli.

Nebyla škoda, že do utkání nakonec nevyběhl Stanislav Tecl? Jako odchovanec Vysočiny by jistě měl motivaci navíc...
"Poslat ho tam bylo jedno z témat, ale my jsme reagovali na styl hry. Cítili jsme větší šanci se prosadit po centrech, tak jsme zvolili vysokého útočníka (Tomáše Necida). Škoda, že se může střídat jen třikrát." 

Nezatrnulo vám při faulu brankáře Ondřeje Koláře?
"Věděl jsem, že je za ním ještě Ondra Kúdela, tak jsem byl klidný. Podle mě do toho souboje šel útočník chytře, nevím, jestli tam úplně došlo ke kontaktu. Byla to samozřejmě nepříjmená situace, věděli jsme, že Ikaunieks bude hrát hodně nahoře, půjde do náběhů, je na to výborný. Ondra nás proti hráčům jako on ve dvou, třech situacích zachránil."

Jihlava - Slavia: Kolář zariskoval, daleko před vápnem sestřelil Ikauniekse – dostal žlutou
Video se připravuje ...

Jak byste zhodnotil výkon debutanta Pavla Buchy?
"Prvních 20 minut se trochu hledal, ale ve druhém poločase byl náš nejlepší hráč ve středu hřiště. Vinou nemoci nám vypadl Tomáš Souček, který má velký akční rádius, tak jsme zvolili do hry právě Pavla. Obsáhne velký prostor, měl dnes spoustu odražených míčů. I když některé souboje se zkušenějšími hráči prohrál."

Je taková ztráta hned na úvod jara velký problém, vzhledem k boji o druhé místo?
"Ztráta je to vždycky, za jakékoli situace. Jak velká komplikace to je, to uvidíme až v průběhu soutěže. Pro mě je hlavním zklamáním, že jsme nedali gól, to se nám v přípravě nestávalo."

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Slavia 1:0. Trpišovskému zkazil premiéru Dvořák
Video se připravuje ...

Jakub Fulnek v souboji o míč s Janem Sýkorou a Josefem Hušbauerem ze Slavie
Jakub Fulnek v souboji o míč s Janem Sýkorou a Josefem Hušbauerem ze Slavie

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud