Jan Podroužek
17. února 2018 • 20:35

Mají slávisti panikařit, nebo ne? Tým je zranitelný a nemá zase až takový kádr...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nové nápady, strategie a taky „projekty“, jak se dneska s velkou oblibou tohle pitomé slovo nadužívá, chtějí dobré začátky. Chtěl to nápad doktora Daniela Křetínského, když kulturně šokoval svou Spartu, chce to i tenhle Jaroslava Tvrdíka s Jindřichem Trpišovským a Janem Nezmarem. To se v Jihlavě nepovedlo. Existuje důvod, proč panikařit. A existuje i důvod, proč ne.



Zápas v Jihlavě se dá vidět nejednou optikou. Třeba tou, že domácí si své úkoly splnili na jedna s hvězdou, a proto jim patří uznání a velká chvála.

Za á nepustili Slavii do velkých šancí, zejména ve druhém poločase ji při jejím tlaku zvládli zastavit. Třeba i pomocí počasí charakteristického pro region Vysočina, ale zcela jistě i vlastní zodpovědností a dobrou připraveností.

A za bé, ačkoliv to možná málokdo připustí, našli byste v kádru Martina Svědíka tak dobré fotbalisty, že by se o ně mohla zajímat i česká špička... Jozef Urblík, Davis Ikaunieks, dvojice, která se postarala o vítěznou trefu Pavla Dvořáka.

Jestliže chce někdo hledat důvod pro paniku, jistě se začne utápět v teoriích, že není možné prohrát na hřišti Jihlavy.

Pak že když to Jihlava tak účinně a zodpovědně zatáhla, že přestává fungovat Trpišovského herní strategie, tím pádem je lehce rozbořitelná a kam to tedy potom vede...

Lukáš Vaculík v souboji s Janem Sýkorou
Lukáš Vaculík v souboji s Janem Sýkorou

A teď pro ty, kteří se tímhle prvotním nezdarem nenechávají unést. Slavia Jihlavu drtivě přehrála, jenže ji brzdily technické nedodělky a některé individuální výkony. Což se dá soustavnou prací a časem odpárat.

I když Trpišovský na tiskovce říká, že Slavia má takový kádr, že by si s absencemi typu „Bořil“ měla poradit, není to pravda, protože takový kádr nemá. Rozhodně nemá nikoho za Bořila, aby ten dotyčný mohl hrát fotbal jako Bořil, a i v tom tkví práce Nezmara a Trpišovského, aby jednou „sešívaní“ takový kádr měli.

Jestliže herní strategie v Jihlavě utrpěla ránu, jestliže se Slavia neprosadila, vina se dá hledat rovněž v nepříznivých podmínkách na Vysočině, ale také v přetrvávajícím režimu, který bychom s ohledem na současný stav mohli nazvat „ve výstavbě“. Slavia se někam ubírá, ale ještě se tam stále nedobrala. A to není ostuda. Šestý týdnů není dostatečná doba.

Rozhodně se ale ukázalo, že „sešívaní“ budou v tomto fotbalovém pojetí zranitelní, zejména stojí-li proti nim technicky zdatný nebo sehraný protivník, který dokáže přejít do protiútoku jednou dvěma přesnými přihrávkami.

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Slavia 1:0. Trpišovskému zkazil premiéru Dvořák
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud