18. března 2018 • 13:30

Kolář: Tři góly od Sparty za poločas? Byly laciné, moc jsem nepomohl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco v předchozích jarních zápasech držel brankář Ondřej Kolář svými zákroky fotbalisty Slavie nad vodou, v sobotním derby na Spartě neměl svůj den. Během první půle třikrát inkasoval, z toho dvakrát lacině, a proto po remíze 3:3 děkoval spoluhráčům, že dokázali třígólové manko smazat.



Kolář zaváhal hlavně ve 12. minutě u prvního gólu. Nicolae Stanciu pálil skoro z brankové čáry a zimní posila Slavie si míč překvapivě srazila do vlastní sítě. „Dneska jsem týmu moc nepomohl. První gól byl laciný, ten jde samozřejmě za mnou. Chtěl bych klukům poděkovat. Jednou je to tak, že já pomůžu, podruhé oni. Zápas zvládli beze mě a pomohli mi. Zápas urvali až v nastavení a jsem za to strašně rád," řekl Kolář.

Sparta - Slavia: Stanciu z úhlu propálil Koláře a Sparta vede 1:0
Video se připravuje ...

Podruhé inkasoval po vlastním gólu Tomáše Součka a potřetí ze strany na bližší tyč po Stanciuově střele, kterou jemně tečoval Milan Škoda. „Balon letěl na mě, Škodák ten balon tečoval, přizvedl ho a už jsem nebyl schopen reagovat. To mě neobhajuje, na přední tyč bych neměl dostávat gól," uvedl Kolář, který po zimním příchodu z Liberce zažil první pražské derby.

Připustil, že trenér Jindřich Trpišovský v poločase musel zvýšit hlas. „Byla bouřka. My jsme to věděli, že takhle to prostě nejde. Já jsem dostal blbý gól a dostal jsem soupeře na koně. O poločase nás trenér seřval a šli jsme do druhé půle úplně jinak. Dali jsme gól, to nám strašně pomohlo. Já věřil, že to ještě zvládneme," řekl Kolář.

Sparta - Slavia: Souček se položil do hlavičky – a trefil vlastní bránu. 2:0 pro Spartu
Video se připravuje ...

Vzhledem k průběhu bod bral, i když Slavia v boji o smazání náskoku vedoucí Plzně ztratila. „Zisk bodu je malé vítězství, to bych lhal, kdybych řekl, že ne. Prohrávali jsme 0:3, ale v tomhle mužstvu je obrovská síla, že jsme se zvedli. Popravdě, když jsme dostali na 0:3, bál jsem se, abychom neinkasovali čtyři nebo pět gólů," prohlásil Kolář. „Plzeň to má ve svých rukách a záleží na ní, jestli bude ztrácet nebo ne," dodal.

V derby hned čtyřikrát změnilo verdikt video. "Jsem rád, že tam je. Pro nás to bylo 50 na 50. Jeden gól nám neuznali a v 90. minutě nám zase odpískali penaltu. Co je akorát v tomhle počasí hrozné, že když se to zkoumalo, tak jsme tam mrzli," doplnil Kolář.

Sparta - Slavia: Stanciovu ránu lehce tečoval Škoda a Sparta vede 3:0
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 3:3. Dramatické derby, hosté srovnali z 0:3
Video se připravuje ...

Klíčový moment ze závěru derby. Útočník Slavie Stanislav Tecl padá, sudí se zpožděním s pomocí videa nařídil penaltu.
Klíčový moment ze závěru derby. Útočník Slavie Stanislav Tecl padá, sudí se zpožděním s pomocí videa nařídil penaltu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud