21. června 2018 • 10:00

Trest za Buchu? Slavia končí s jeho hráčskou agenturou, napsal Tvrdík

Autor: jon, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těsně před středeční půlnocí napsal Jaroslav Tvrdík na sociální síť Twitter status, který může mít značný dopad na Slavii. Šéf klubu uvedl, že "sešívaní" končí spolupráci s hráčskou agenturou Sport Invest. Pod ní ze současného kádru prvního mužstva spadají tři fotbalisté - brankář Ondřej Kolář, stoper Lukáš Pokorný a záložník Pavel Bucha. Právě ten byl na začátku letní přípravy přeřazený do juniorky, protože s klubem odmítl prodloužit smlouvu, která neobsahovala výstupní klauzuli.



"Představenstvo Slavie dnes (ve středu) rozhodlo o ukončení jakékoliv spolupráce s agenturou Sport Invest," napsal předseda představenstva Jaroslav Tvrdík. Mezi klienty agentury, která mimo jiné zastupuje i gólmana Arsenalu Petra Čecha, patří tři hráči současného áčka Slavie - Ondřej Kolář, Lukáš Pokorný a Pavel Bucha.

Problém vznikl u posledně jmenovaného. Talentovaný záložník, který na jaře pod trenérem Jindřichem Trpišovským odehrál pět ligových zápasů, odmítl podepsat prodloužení stávajícího kontraktu bez výstupní klauzule. Ta by mu v budoucnu v případě zájmu jiného klubu umožnila za určenou částku odejít.

Smutní slávisté Tomáš Necid a Pavel Bucha po remíze se Slováckem
Smutní slávisté Tomáš Necid a Pavel Bucha po remíze se Slováckem

Slavii se tohle jednání nelíbilo a dvacetiletého hráče na začátku letní přípravy přeřadila do juniorky. Ve hře je momentálně i to, že by Bucha mohl přestoupit do Viktorie Plzeň, která sporu "sešívaných" s mladým talentem chce využít. Ta má podle informací Sportu možnost získat Buchu za zhruba patnáct milionů korun, a je jen na ní, jestli tuto možnost využije.

Šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka jednání Buchy a jeho agentury naštvalo, proto už se Sport Investem neche spolupracovat. "Trh je ostře konkurenční a budeme dělat s agenturami a agenty, kteří respektují zájem klubu. A věřte mi, že to zvládneme bez nejmenších problémů," vzázal Tvrdík veřejnosti v diskuzi na Twitteru.

"Naše práce je primárně hájit zájmy hráčů, které zastupujeme. V rámci toho jsme ale vždy otevření diskusi a hledání řešení či kompromisu. Ze strany Slavie nám to však v tomto případě nebylo vůbec umožněno, protože zástupci klubu s námi nevedli dialog. I proto nás včerejší prohlášení Jaroslava Tvrdíka překvapilo. Můžeme však všechny naše sportovce ujistit, že se nenecháme ovlivnit a vždy budeme stát na jejich straně," stojí v prohlášení Sport Investu.

Co bude s dalšími dvěma jejími hráči (Kolář, Pokorný) ve Slavii, zatím není jasné.

Znepokojení z rozhodnutí Slavie projevila i Hráčská fotbalová unie, která spolupracuje s Asociací fotbalových agentů na základě memoranda. "Pro HFU jsou vždy nejdůležitějším subjektem jednotliví hráči a připadá nám nepřípustné, aby jakýkoli klub nařizoval svým hráčům, se kterými agenty smí a nesmí spolupracovat. Apelujeme proto na vedení Slavie, aby své rozhodnutí přehodnotilo a nechalo výběr agentů čistě na samotných hráčích," uvedl v prohlášení předseda HFU Tomáš Pešír.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud