Jakub Dvořák
13. srpna 2018 • 05:00

Režisér Stanciu! V Teplicích řídil debakl, Sparta roste s jeho výkony

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to jeho zápas. Hru režíroval podle svého gusta. Na dva góly přihrál, jeden sám vstřelil a šanci na druhý ještě trestuhodně zahodil. Mrzet to však Nicolaeho Stanciua nemuselo. Sparta především díky jeho výkonu v Teplicích vyhrála 4:0 a rumunský dirigent navázal na představení z jarního derby, kde si do kanadského bodování připsal 2+1. Po zásluze ho deník Sport také označil za muže utkání, když mu udělil známku devět. „Podal nadstandardní výkon a patřil k nejlepším,“ chválil ho i kouč Zdeněk Ščasný.



Už na jaře patřil k nejlepším a nejproduktivnějším hráčům ve Spartě. Bilance 6+2 byla výmluvná. Na začátku nové sezony se však Nicolae Stanciu hledal. Tým se o něho nemohl opřít například v úvodním utkání 2. předkola Evropské ligy se Suboticou, kde stejně jako ostatní klíčoví hráči nepodal dobrý výkon.

Hledání jarní formy drobný dirigent nejspíš zlomil v neděli v Teplicích, kde opanoval utkání svým mimořádným výkonem.

„Jsem velmi spokojený. Myslím, že první poločas se nám opravdu povedl. Byl to téměř perfektní výkon. V tom druhém už to tak jasné nebylo. Přestali jsme trochu hrát i proto, že Teplice vypadaly po čtyřech inkasovaných gólech odevzdaně. Ale jsem strašně rád, že jsme tu vyhráli. Sparta prý v Teplicích nevyhrála přes pět let,“ řekl po utkání letenský lídr.

Ale zpět na trávník. Už ve druhé minutě Stanciu poslal do vápna zatočený centr, míč si našel kapitán Josef Šural a hlavou překonal teplického brankáře Jakuba Diviše. Po čtvrthodině hry se u míče ocitl opět rumunský záložník a z pravé strany šajtlí našel Šurala. Sparťanský střelec se podruhé zavěsil do vzduchu a znovu hlavou překonal Diviše.

SESTŘIH: Teplice - Sparta 0:4. Famózní první poločas a krásné góly
Video se připravuje ...

V průběhu prvního poločasu přišly další chvíle sparťanské desítky. Za stavu 2:0 Stanciua poslal za obranu Josef Šural a tahoun ofenzivy Pražanů se řítil na vyběhnuvšího Diviše. Rumunský fotbalista však nezvolil ideální zakončení a jeho lob skončil vedle teplické branky.

Trenér Zdeněk Ščasný se na lavičce Letenských vzteky rozčiloval, div za Stanciuem nevběhl na hřiště, jak moc ho zmařená šance štvala.

Ve 38. minutě, kdy už Sparta vedla o tři branky, zahrál kolem pokutového území rukou domácí stoper Alex Král a k přímému kopu se postavil právě Stanciu. Svou silnou pravačkou obstřelil zeď a nedal Divišovi v brance šanci zasáhnout.

„Byl jeden z těch lepších,“ usmíval se Stanciu po zápase při dotazu na přímý kop, zda se mu podařilo trefit míč ideálně. „Už jsem mohl jeden proměnit proti Subotici, ale nepovedlo se mi to, protože jsem byl rozladěný z penalty proti nám. Vůbec jsem se nemohl soustředit a netrefil jsem se. Proti Teplicím jsem měl víc času, klidu a povedlo se,“ těšilo Stanciua.

Jeho mimořádný výkon ocenil i Zdeněk Ščasný. „Podal nadstandardní výkon a patřil skutečně k nejlepším. Avšak ani on se nevyvaroval zbytečných ztrát,“ řekl dočasný kouč Letenských o muži utkání, který si připsal dvě asistence a jeden gól.

„Denně se na tréninku snažím pracovat tak, abych byl lepší a lepší. Ale po vyhraném zápase neřeším, jaké jsou mé osobní statistiky. To není důležité, důležité jsou tři body pro tým,“ zdůraznil Stanciu.

Těsně před koncem utkání jej tepličtí fanoušci při exekuci rohového kopu zasáhli kelímkem a náležitě svůj čin oslavili nadšením. Stanciu se usmál a jen jim zatleskal. Přitom v neděli to na Stínadlech mělo být opačně, potlesk si zasloužila ústřední postava týmu v rudých dresech. 

Teplice - Sparta: Další Stanciův parádní centr, Kaya hlavičkoval nad bránu
Video se připravuje ...

Teplice - Sparta: Debakl! Stanciu z přímého kopu překonal Diviše, 4:0 pro Letenské
Video se připravuje ...

Teplice - Sparta: Linka Stanciu - Šural zafungovala podruhé, Letenští vedou 2:0
Video se připravuje ...

Teplice - Sparta: Šural poslal Letenské hned v úvodu do vedení 1:0
Video se připravuje ...

Ščasný po Teplicích: Jestli zůstanu trenérem Sparty? Nebudu se vyjadřovat
Video se připravuje ...

Šuralovi 4:0 v Teplicích nestačilo: Chtěl jsem vyhrát víc
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud