Premium
27. září 2018 • 12:55

Šlágr Plzeň - Sparta: Krmenčík potřebuje podporu, Tetteh čistou hlavu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V lize zaseknutý kulomet Michael Krmenčík na straně Plzně, na druhé nově probuzená ofenzivní hrozba Sparty Benjamin Tetteh. To budou dost možná hlavní postavy pátečního šlágru 10. kola FORTUNA:LIGY. Jak může Viktoria svůj klenot opět probrat a proč nejde házet chybu jen na sedmigólového střelce? A jak by naopak měla Sparta udržovat v pohodě svého nově nalezeného šutéra?



Góly

Domácí: 75. Radaković (vl.)

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Řezník, Hejda, R. Hubník (C), Limberský – Procházka (90. Pernica), Hrošovský – J. Kopic (55. M. Petržela), Hořava, J. Kovařík – Krmenčík (86. Jakub Řezníček).

Hosté: Nita – Chipciu, Radaković, Kaya (89. Mebrahtu), Costa – Stanciu, Kanga, M. Frýdek (58. Vácha), Plavšić (84. Pulkrab) – Josef Šural (C), Tetteh.

Náhradníci

Domácí: Hruška, Pernica, Čermák, Ekpai, Petržela, Chorý, Řezníček

Hosté: Bičík, Mebrahtu, Štetina, Sáček, Vácha, Civić, Pulkrab

Karty

Domácí: Limberský, Hrošovský, M. Petržela

Hosté: Tetteh, Josef Šural, Kanga, Kaya, Vácha, Costa, Stanciu (č)

Rozhodčí

Julínek – Podaný, Kubr

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

11 489 diváků

Odjistit, naládovat pořádným střelivem a zbytek práce nechat na... Michaelu Krmenčíkovi. Aby Plzeň uspěla v hitu 10. kola FORTUNA:LIGY proti Spartě, je bezpodmínečně nutné, aby svému kulometu připravila v zápase odpovídající servis, což se v minulých ligových zápasech dařilo opravdu s velkými obtížemi. I proto pětadvacetiletý útočník čeká v tuzemské soutěži na gól už tři kola. Co hůř, za stejné období vyslal na branku pouze jednu ušmudlanou střelu...

V šesti úvodních ligových zápasech aktuální sezony se neprosadil pouze v Olomouci. Jinak zmákl zničit každou obranu. Tu mladoboleslavskou dokonce třikrát.

Jenže pak šlus.

Od 26. srpna čeká Michael Krmenčík na další zásah, nepočítaje dvě branky do sítě CSKA Moskva v úvodním skupinovém zápase Ligy mistrů. Ve FORTUNA:LIZE upgrade gólového souboru nepřichází. Proč? Jedním z důvodů je, že útočník Viktorie nehraje v absolutní herní pohodě. Ztrácí v osobních soubojích, v nichž mu v posledních týdnech spadla úspěšnost k pětatřiceti procentům.

„Je pravdou, že teď není úplně na vrcholu,“ přitakává trenér reprezentačního výběru U18 Luboš Kozel a muž, pod nímž v Dukle prodělal Krmenčík zásadní herní rozvoj. „Na druhou stranu Krmiho bilanci sedmi branek v devíti utkáních, plus góly v Lize mistrů, by bral asi každý. Takže nejde říct, že je úplně z formy. Formu má, jen ne absolutní. Jakmile nedá pár zápasů branku, hned se začíná říkat, že není nebezpečný. Ale to je nefér.“

Druhý důvod Krmenčíkova střeleckého poklesu? V zářijovém měsíci doplácí na mizernou formu spoluhráčů, především kompletní záložní formace. Jeho síla je hlavně v pokutovém území.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud