Martin Mls
Premium
3. ledna 2019 • 05:00

Júsuf do Slavie? Kouč, který ho pro Čechy objevil, rozebírá jeho kvality

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl nejspíš prvním Čechem, který věděl o umění kanonýra Júsufa. Teď trenér bahrajnské reprezentace Miroslav Soukup s potěšením sleduje, jak kolem podzimní komety Bohemians krouží hladová Slavia. „Vím, že slávisté projevili o Júsufa zájem. Je možné, že se to brzy dotáhne, ale teď se soustředíme na mistrovství Asie,“ řekl Soukup deníku Sport ze Spojených arabských emirátů. Júsuf by v případě, že se přestup dotáhne, měl nicméně zůstat v Bohemians na hostování i pro jarní část sezony. Soukup v rozhovoru hovoří o kvalitách bahrajnského útočníka, jeho častým bojům se zraněními i o tom, jak rychle se v Česku chytil.



Kdyby si Júsuf skutečně plácl se Slavií, na jaře by podle všeho ještě zůstal na hostování v Bohemians. Bylo by to podle vás dobře?
„Myslím, že by to mohla být správná cesta. Júsuf se potřebuje stabilizovat v českém prostředí a dostat se do zápasové pohody, takže pokračování v Bohemce by mu mohlo jedině pomoct. Klub i agentura, která Júsufa zastupuje, mu na podzim hodně pomohly k tomu, aby se v Praze dobře zabydlel. Další půlrok v Bohemians by mu mohl dodat jistotu a postrčit ho k ještě vyšší výkonnosti. Ve Slavii jednou může nahradit některého z jejích dobrých útočníků.“

Júsufa předchází pověst poctivce, u něhož se snoubí fotbalové kvality se zdravým charakterem. Je to tak?
„Přesně. Má to v hlavě dobře srovnané a inteligenci umí přenést i na hřiště. Měří skoro dva metry, ale na svoji postavu je jedním z nejrychlejších hráčů bahrajnské reprezentace. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud