31. ledna 2019 • 20:18

Nejdražší odchody z české ligy: nepřekonatelný Rosický, Stanciu i Baroš

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Tomáše Rosického jen tak někdo nepřekoná, i Nicolae Stanciu a Milan Baroš ale patří mezi nejdražší odchody z ligyTomáše Rosického jen tak někdo nepřekoná, i Nicolae Stanciu a Milan Baroš ale patří mezi nejdražší odchody z ligyFOTO: koláž iSport.cz

    V belgické a později i české lize zlomil rekord pro nejdražší posilu. Nicolae Stanciu, který do Sparty přišel z Anderlechtu Brusel za 3,75 milionu eur (asi 97 milionů korun), se teď zařadí do další listiny "nej". Patří totiž k nejdražším odchodům z české ligy. Kdo je na tomhle seznamu spolu s ním? Jen v jednom případě nejde o odchod z pražské Sparty...

  • Tomáš Rosický (Sparta–Dortmund, 504 milionů korun, 2001)

    Tomáš Rosický (Sparta)Foto Archiv Sportu

    Bývalý reprezentační kapitán má primát, jemuž se zatím nikdo ani nepřiblížil. Rosický odcházel ze Sparty v 21 letech po 65 ligových zápasech a třech titulech v roce 2001, už rok nato slavil titul s Dortmundem, pak se posunul do londýnského Arsenalu, než uzavřel kariéru znovu na Letné. Částka 504 milionů korun zůstává i po 18 letech nepřekonaná.

  • Bořek Dočkal (Sparta–Henan Jianye, 230 milionů korun, 2017)

    Bořek Dočkal by se v zimě mohl vrátit do pražské SpartyFoto Michal Beránek (Sport)

    Letenští řeší jeho návrat, aktuální kapitán národního týmu ale stále patří čínskému Henanu, který jej zařadil na druhé místo nejdražších odchodů z české ligy. Víc zápasů než za něj ovšem odehrál v americké Philadelphii, kam jej čínský celek pustil na hostování.

  • Nicolae Stanciu (Sparta–Al Ahlí, 198 milionů korun, 2019)

    Nicolae Stanciu už se fotil na letišti v Džiddě s příznivci Al Ahlí, následovat by měla lékařská prohlídka a podpis smlouvyFoto twitter.com/alahli_fc

    Nejčerstvější zápis má na svědomí nejdražší posila v historii české ligy. Kolem Stancia už na konci roku kroužil egyptský klub Pyramids FC, na lámání chleba ale došlo až při jednání s Al Ahlí. Rumunský playmaker, který na Letné zaujal precizními přímými kopy, opustil Spartu po roce.

  • Milan Baroš (Baník–Liverpool, 189 milionů korun, 2002)

    Milan Baroš v dresu Baníku v prosinci roku 2001Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Nedlouho po Tomáši Rosickém zamířil do zahraničí další hráč, který pak zářil v reprezentačním dresu. Milan Baroš, za kterého Baník Ostrava vynikasoval 189 milionů korun, prožil v Liverpoolu tři a půl sezony a užil si i zisk nejprestižnější klubové trofeje, když "Reds" porazili po penaltách AC Milán ve slavném istanbulském finále Ligy mistrů.

  • Martin Dúbravka (Sparta–Newcastle, 170 milionů korun, 2018)

    Brankář Martin Dúbravka nestrávil ve Spartě ani rokFoto Michal Beránek (Sport)

    Do Sparty jako volný hráč, z ní jako jeden z nejdražších odchodů v historii ligy, to vše během jedné sezony. Takovýhle obchod se letenskému klubu povedl s Martinem Dúbravkou, brankářem, který přišel z Liberce. Když si jej vyhlédl anglický Newcastle, nejprve na hostování, okamžitě z něj udělal jasnou jedničku a nakonec využil opci. Spartě tak ze St. James Parku dorazilo za přestup 170 milionů korun.

  • Petr Čech (Sparta–Rennes, 150 milionů korun, 2002)

    Petr Čech patří k nejdražším odchodům z české ligyFoto Pavel Lebeda

    Legendární gólman, který v létě uzavře bohatou kariéru, nemůže v tomhle žebříčku chybět. Jako sotva dvacetiletý vytvořil Čech v roce 2001 rekord v neprůstřelnosti, se Spartou ale titul nedokázal získat. Do letenské kasy ale přinesl nezanedbatelnou částku, když se za 150 milionů v létě roku 2002 stěhoval do francouzského Rennes.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud