Premium
30. března 2019 • 05:00

Sparta bez Frýdka? Varianta, která by stála za test. O vytížení si říká Hašek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je železným mužem Sparty. Srdcem týmu. S 2120 odehranými ligovými minutami nejvíce vytěžovaným hráčem Letenských. Martin Frýdek. Sestavu bez něj si kde kdo nedovede představit. Deník Sport ovšem ano. Tím spíš, když klub po zimním posílení má do středu pole hned několik zajímavých variant. Tou přední je Martin Hašek, jenž má směrem do budoucna větší předpoklady než právě Frýdek. V placené části článku se nad složením zálohy Pražanů zamýšlí i zkušený trenér Václav Kotal.



Spartu dnes čeká střet v Mladé Boleslavi. Je naprosto jisté, že Martin Frýdek nebude v základní sestavě chybět. Při očekávané absenci zraněného Bořka Dočkala bude mít na levici i kapitánskou pásku. Následující řádky ovšem nabízejí výhled do budoucnosti, která by mohla rotaci na pozici štítového hráče přinést.

O větší zápasovou minutáž si totiž hlasitě říká Martin Hašek. Zimní posila z Bohemians v úvodu jara naskakuje do akce z pozice náhradníka, s vývojem hry ale vždy dokáže pohnout. Naposledy to Hašek předvedl v domácím souboji s Olomoucí, kdy byl jedním z hnacích motorů Letenských za obratem. „Martin přinesl do hry něco, co nám chybělo. Dařilo se mu roztrhat obranu Sigmy tím, jak měl hodně náběhů a dokázal podržet balony. Předvedl dobrý výkon jako kdykoliv předtím, když nastoupil,“ chválil trenér Zdeněk Ščasný.

Nabízí se proto jednoduchá myšlenka. Nestálo by za to Haška vyzkoušet na pozici štítového záložníka místo Frýdka? Podle informací deníku Sport to v tuhle chvíli není téma. „Frýďas je pro nás velice důležitý,“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud