Pavel Janega
1. dubna 2019 • 13:57

ČTYŘI chyby, které vytočily Ščasného. Jak sparťané propadli v Boleslavi?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se, jak hráči Sparty chybovali před prvním gólem BoleslaviPodívejte se, jak hráči Sparty chybovali před prvním gólem BoleslaviFOTO: koláž iSport.cz

    „Neuvěřitelné, čeho jsme se dopustili,“ komentoval trenér Sparty Zdeněk Ščasný čtyři chyby po sobě, které vedly k úvodní brance Mladé Boleslavi (1:2). Vše začalo nepovedeným centrem Letenských, po němž domácí získali balon na pravé straně vlastní poloviny. Na rozbor celé akce Středočechů se podívejte v článku.

  • První chyba

    První chyba - Hanousek špatně brání BuchuFoto repro O2 TV Sport

    „Hanousek vybíhal před Karlssona a nezachytil svého hráče (Pavla Buchu),“ hřímal Ščasný. Bucha chytrou patičkou posunul balon na Hubínka, kterého marně naháněl Karlsson. Nezastavil ho ani faul, sudí ponechal výhodu.

  • Druhá chyba

    Druhá a třetí chyba - Frýdek opustil svůj prostor a Zahustel se nechal, ač měl náskok, předběhnout soupeřemFoto repro O2 TV Sport

    „Následně Frýdek opustil prostor i Matějovského,“ upozornil Ščasný. Kapitán Sparty si počínal netakticky, proti Hubínkovi vystartoval v době, kdy Matějovský nebyl nikým zajištěný. Úplně zbytečně. A tak měl zkušený špílmachr před sebou moře prostoru a času, aby zvolil nejlepší řešení k rozvoji rychlého protiútoku.

  • Třetí chyba

    Čtvrtá chyba - reakce stoperů Costy a ŠtetinyFoto repro O2 TV Sport

    „Třetí chybu udělal Zahustel – měl pět metrů blíž k naší bráně a nechal se předběhnout,“ štvalo Ščasného. Zahustel pozdě zareagoval, a proto nestíhal nabíhajícího Fulneka, jenž převzal Matějovského přihrávku na levém křídle.

  • Čtvrtá chyba

    Čtvrtá chyba - reakce stoperů Costy a ŠtetinyFoto repro O2 TV Sport

    Komličenko byl při zakončení úplně sámFoto repro O2 TV Sport

    „A ve finále se naši stopeři rozestoupili, místo toho, aby šli s Komličenkem," sečetl Ščasný. Štetina vystoupil proti Fulnekovi, což nebylo primárně špatné řešení. Hůř si počínal Costa. V jednu chvíli bylo vidět, že si Komličenka hlídal pohledem, pak ale nepochopitelně změnil směr a zamířil k lajně vlastní branky. Místo toho, aby i nadále střežil jedenadvacetigólového snajpra.

    Mladá Boleslav - Sparta: Komličenko se konečně střelecky probudil! Domácí vedou 1:0
    Video se připravuje ...

    SESTŘIH: Mladá Boleslav - Sparta 2:1. První jarní porážka hostů, rozhodl Matějovský
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud