11. srpna 2019 • 10:14

Slavia má Oscara, v Edenu podepsal na čtyři roky. S Ligou mistrů nepomůže

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo! Slavia v neděli před polednem získala do svých služeb záložníka Oscara Dorleyho. 21letý levonohý středopolař z Libérie, o kterého se v týdnu zajímali i skauti Manchesteru City, podepsal v Edenu smlouvu na čtyři roky. Pro podzimní část FORTUNA:LIGY ale ještě zůstane ve Slovanu Liberec, kde bude nadále sbírat herní zkušenosti. V boji o Ligu mistrů tak sešívaným nepomůže, informaci o přestupu přinesl klubový web Slavie.



„Myslíme si, že Oscar svými fotbalovými dispozicemi a schopnostmi přesně zapadá do našeho systému hry. Je to mladý hráč, který se ještě bude hodně zlepšovat. Za poslední měsíce vykázal velký progres, a to je i důvod, proč ho zatím necháváme na hostování v Liberci. Uvidíme, jak se bude situace v našem kádru vyvíjet, podle toho si ho stáhneme,“ řekl po podpisu smlouvy pro slavia.cz sportovní ředitel Jan Nezmar.

"Je univerzální, v Liberci začínal jako pravé křídlo, pak hrál podhrot. Nyní hraje osmičku, nebo šestku, a to by byla pro nás asi nejpravděpodobnější varianta," doplnil Nezmara trenér Jindřich Trpišovský.

Do sobotního vzájemného utkání mezi Slavií a Libercem, které rozhodl jediným gólem v závěru první půle Lukáš Masopust, už Oscar nezasáhl.

"Jsem z přestupu nadšený. Myslím si, že je teď pro mě důležité v Liberci ještě zůstat a po půlce sezony přejít do Slavie. Jde o další krok v mojí kariéře a jsem za to velice šťastný. Slavia má skvělou atmosféru, je to jeden ze stadionů, na kterém jsem hrál a velmi jsem si to užil," přidal svůj pohled na transfer Oscar, který je jedenáctinásobným reprezentantem západoafrické Libérie.

V národním týmu debutoval v září roku 2015 ve vítězném utkání proti Tunisku. Do Liberce přišel loni v únoru na hostování z litevského celku FK Trakai. V prosinci se Slovan rozhodl využít opci a s hráčem podepsal smlouvu na tři a půl roku.

Za severočeský celek dosud v nejvyšší soutěži odehrál 41 zápasů a dal dvě branky.

 

SESTŘIH: Slavia - Liberec 1:0. Zápas před prázdným Edenem rozhodl Masopust
Video se připravuje ...

Slavia v neděli před polednem získala do svých služeb talentovaného záložníka Oscara Dorleyho z Liberce.
Slavia v neděli před polednem získala do svých služeb talentovaného záložníka Oscara Dorleyho z Liberce.

Slavia - Liberec: Van Buren v tutovce! Míč ale šel od tyče do zámezí
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud