5. října 2019 • 21:32

Brankář Karviné Hrdlička: Důležitý byl nejen Kozák. Straka burcoval slezskými motty

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud stál mezi tyčemi, Karviná neprohrávala. To platilo alespoň v posledních pěti ligových zápasech. Série brankáře Libora Hrdličky ale po prohře 0:4 na Spartě skončila. I přes čtyři inkasované branky to byl právě slovenský gólman, kdo byl klíčovým mužem karvinské sestavy. Nebýt několika jeho povedených zákroků proti Letenským, byl by konečný výsledek pro slezský celek po závěrečném hvizdu ještě hrozivější. „Dostali jsme druhý gól, a ten rozhodl. Pak už jsme byli psychicky dole a Sparta dominovala,“ uvedl třiatřicetiletý brankář.



Jaký to byl na Spartě pro vás zápas?
„Samozřejmě hodně těžký. Byli jsme trochu outsider, protože jsme věděli, že Sparta potřebuje vyhrát. Naše taktika byla před zápasem jednoznačná, a to co nejdéle nedostat gól, respektive pokud možno tak žádný neinkasovat. Škoda, že jsme první branku dostali už v prvním poločase. Navíc hned na začátku druhé půle přišel další. Tím pádem se Sparta dostala do ještě větší pohody, než v jaké byla v úvodu střetnutí, a potom už jasně dominovala.“

Co jste říkal na výkon Libora Kozáka? Vstřelil tři góly, byl tedy on tím klíčovým mužem, který rozhodl, nebo vás přehráli jiní?
„Dal tři góly, takže nevím, kdo jiný by to měl být. Ale ano, určitě to byl on. Nedokázali jsme ho pohlídat. Důležitou roli hráli ale také jejich kreativní hráči, ať už Kanga nebo pak i Plavšič.“

V posledních zápasech jste moc branek nedostávali, ve čtyřech utkáních na hřištích soupeřů jste inkasovali pouze jediný gól. V čem byl duel na Spartě z pohledu Karviné jiný, že nakonec skončil vaší prohrou 0:4?
„Dostali jsme druhý gól. Na to nejsme zvyklí, nebo alespoň já určitě ne. Po druhém góle to bylo z naší strany psychicky horší a Sparta začala dominovat. Nám už se ke konci nedařilo ani se dostat do zakončení. Takže druhý gól to podle mě zlomil.“

Burcovaly vás slova trenéra Františka Straky, který na sociálních sítích promlouval ke sparťanům? Mělo to vliv i na vás?
„Nás burcoval našimi typickými, slezskými motty.“

Sparta - Karviná: Kanga krásným obstřelem k tyči zvyšuje už na 4:0!
Video se připravuje ...

Sparta - Karviná: Kozák kompletuje hattrick! Doklepl míč do sítě po parádním Hložkově sólu
Video se připravuje ...

MFK Karviná Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud