Jakub Dvořák
3. listopadu 2019 • 18:52

Kouč Dynama Horejš: Drobný? Řekl mi, že lepší brankář v lize není

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři výhry v řadě, 12 vstřelených branek. Českobudějovická ofenziva funguje. Bez debat. Jenže nebýt jistoty v zadních řadách, byly by vstřelené góly trenérovi Davidu Horejšovi nic platné. I proto si nemůže vynachválit přínos dvou matadorů Tomáše Sivoka a Jaroslava Drobného. „Jsem moc rád, že je tu mám a že je mohu trénovat,“ usmíval se kouč Dynama po výhře v Teplicích.



Když Jaroslav Drobný přicházel z bundesligy zpátky do Českých Budějovic, do branky se nehnal. „Uvidí se, jsem tu, abych Dynamo zachránil v první lize,“ hlásil zkušený brankář.

Jenže svrbění rukou bylo v tomto případě silnější. Poté, co Jihočeši inkasovali spoustu branek, se trenér David Horejš rozhodl dosavadní jedničku Jindřicha Staňka pošetřit a do branky poslat protřelého veterána se zkušenostmi k nezaplacení.

„Když Drobas přišel, zeptal jsem se ho, jestli chce jít do brány. Jeho reakce byla: A ty snad vidíš lepšího brankáře v lize, než jsem já? To byla jeho jediná odpověď. I v tom věku, co je, je ohromný profík,“ chválí si zkušeného brankáře trenér Horejš.

A povedlo se. Dynamo opět vítězí. Drobný ze tří zápasů inkasoval pouhé dva góly. Stále umí předvést parádní zákrok a nedělá mu problém vyčinit obráncům.

I v neděli proti Teplicím Drobný čaroval. Postupně vychytal pohotovým zákrokem Vondráška, zblízka sebral gól Žitnému a na poslední chvíli zase vyškrábl Řezníčkovu hlavičku z horního rohu branky.

SESTŘIH: Teplice - České Budějovice 1:3. Dynamo řádilo a vyhrálo čtvrtý zápas v lize v řadě
Video se připravuje ...

„Je to výborný brankář a velká osobnost,“ chválí si ho i stoper Lukáš Havel. „Jarda i Tomáš pro nás jsou velkými posilami. Dostávali jsme spoustu branek a od té chvíle, co tu jsou, se nám začalo dařit.“

A slova chvály neskrývá ani Horejš, který je jen o dva roky starší než bývalý brankář Hamburku, Herthy Berlín či Werderu Brémy. „Klobouk dolů. Jardovi je 40 let a výkonnost má neskutečnou. Pořád ho to baví. To samé Sivi. Je vidět, že tu spolu něco prožili a jsem rád, že je tu mám a mohu je trénovat.“

Právě comeback dvou navrátilců prý také stojí za českobudějovickým povstáním. „Společně s Tomášem jsou pro nás obrovskou vzpruhou. Tím, že se vrátili do klubu, působí na ostatní hráče. Neustále na sobě pracují, i kdyby už ani nemuseli. A to žene naše mladé kluky. Možná i proto jsme tam, kde dnes jsme. Moc si jich vážíme,“ dodává Horejš.

SK České Budějovice Vše o klubu ZDE

Teplice - České Budějovice: Hrdina okamžiku Drobný! Parádně zastavil Vondráškův pokus
Video se připravuje ...

Teplice - České Budějovice: Dynamo při chuti, Schranz orazítkoval pouze tyč
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Teplice - České Budějovice: Javorek pohotovou střelou z voleje navýšil vedení Dynama, 0:2
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud