25. ledna 2020 • 12:45

Sparta – Ústí nad Labem 1:0. Rozhodl Sáček, Dočkal odehrál poločas

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanský fotbalista Bořek Dočkal poprvé po vážném zranění achilovky a od začátku března nastoupil k zápasu. Jednatřicetiletý reprezentační kapitán odehrál za Pražany na Strahově první poločas přípravného utkání proti druholigovému Ústí nad Labem a patřil k nejlepším na trávníku. Sparťané nakonec zvítězili 1:0 brankou Michala Sáčka z 71. minuty.



Dočkal od úvodu režíroval hru Sparty a hned v první půlminutě předvedl kolmici a centr. Poté si připsal střelu na branku a připravil i největší šanci první půle, kterou Hložkovi zneškodnil ústecký gólman. Letenští v úvodním dějství stejně jako soupeř gól nedali a do druhé půle nastoupili s odlišnou jedenáctkou už bez Dočkala.

Dočkal se vloni v únoru vrátil do Sparty, ale odehrál jen tři ligové duely. Naposledy nastoupil 9. března proti Plzni. V květnu byl na první operaci a v červenci musel na další.

Poté sparťanský kapitán absolvoval dlouhou rekonvalescenci a v zimní přípravě se připojil k mužstvu. Jeho stav se zlepšil natolik, že si mohl zápasové zatížení vyzkoušet ještě před odletem týmu na herní soustředění do Španělska.

Dočkal po návratu: Malý zázrak, vyhráno ještě ale nemám
Video se připravuje ...

Jarní část ligové sezony začne Sparta v sobotu 15. února domácím utkáním s Libercem. Dočkalův návrat na trávníky vyhlíží i reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý, kterého s národním týmem čeká v létě mistrovství Evropy.

Ústí v týdnu senzačně vyhrálo na Strahově nad ligovým mistrem a lídrem tabulky Slavií 1:0 a dlouho trápilo i Spartu. Favorit rozhodl až 20 minut před koncem, kdy se po Kangově centru na zadní tyči prosadil ve skluzu Sáček.

Za Letenské si druhou půli zachytal osmatřicetiletý třetí gólman Bičík. Sparta před odjezdem na soustředění vyhrála i třetí přípravný zápas, navíc ani jednou neinkasovala.

Jílek: Prioritou zůstává stoper. Dočkal ukázal rozdílové věci
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Sparta - Ústí nad Labem 1:0. Po přestávce rozhodl Sáček
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud