Jan Vacek
30. července 2020 • 05:00

Třetí posila na cestě? Sparta dotahuje příchod reprezentanta Čelůstky

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
37
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě letní posily, brankáře Dominika Holce a ofenzivního univerzála Martina Minčeva, už Sparta oficiálně oznámila. Brzy by se k nim mohl připojit třetí do party. Podle informací serveru iSport.cz totiž letenský klub dotahuje příchod zkušeného obránce Ondřeje Čelůstky. Reprezentační stoper by měl v týmu vítěze poháru coby volný hráče podepsat víceletý kontrakt.



Pozice pravého stopera je pro Spartu dlouhodobě jedním z nejožehavějších postů. Vedení klubu ho chtělo posílit už v zimě, vytipovanou posilu Maximiliana Caufrieze z belgického Beverenu se ovšem přivést nepovedlo.

Během jara se rozehrál do velmi dobré formy Lukáš Štetina, rudí k němu přesto hledali alternativu. A podle všeho ji našli v Ondřeji Čelůstkovi, jednatřicetiletém mazákovi, jenž dosud oblékal dres tureckého Antalyasporu.

„Jednání jsou na dobré cestě,“ potvrdil redakci iSport.cz zdroj dobře obeznámený s průběhem námluv.

Dva čeští střelci ze zápasu s Kosovem Ondřej Čelůstka a Alex Král
Dva čeští střelci ze zápasu s Kosovem Ondřej Čelůstka a Alex Král

Sparta kolem bývalého hráče Slavie, Trabzonsporu, Sunderlandu či Norimberku kroužila delší dobu, až nyní se ale objevila možnost ho získat do svých řad. Čelůstka se totiž po letech strávených na zahraničních štací rozhodl i s ohledem na rodinu pro návrat do vlasti.

Očekávanému přesunu na Letnou navíc nahrály i okolnosti v Antalyasporu. Rodák ze Zlína byl od začátku ročníku stabilním členem základní sestavy, od koronavirového restartu ale Čelůstka zasáhl pouze do dvou z osmi možných ligových zápasů. I přesto v sezoně nastřádal dohromady 28 soutěžních startů a vstřelil jednu branku. S ohledem na mistrovství Evropy, které by se mělo uskutečnit za rok, chce zcela logicky nastupovat pravidelně.

Zdroje iSport.cz se shodují na tom, že hráč je se Spartou na základních parametrech spolupráce domluvený. Zkušený reprezentant si nechával otevřená vrátka pro případnou možnost setrvání v Turecku, to se ovšem v tuhle chvíli nejeví moc pravděpodobně. Nic by tak nemělo bránit tomu, aby byl přesun do Sparty v horizontu nejbližších dnů oficiálně dotažen.

Trenéru Václavu Kotalovi by se s Čelůstkovým příchodem výrazně rozšířily možnosti, jak zadní vozbu poskládat. Na stoperský post má aktuálně k dispozici pouze Lukáše Štetinu, Davida Lischku a Dominika Plechatého. S Pražany se připravuje rovněž Dávid Hancko, jeho budoucnost ale zůstává nadále nejasná.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
37

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud