19. srpna 2020 • 13:55

Víc fanoušků na stadionech? Dvakrát tolik sektorů, Tvrdík sní o půlce Edenu

Autor: iSport.cz, ČTK, rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdá se, že před startem nového ročníku fotbalové FORTUNA:LIGY svítá i šance na zásadnější rozšíření počtu fanoušků na stadionech, což by se mělo týkat i hokejové extraligy. Místo pěti oddělených sektorů pro fanoušky jich bude od 1. září moci být na stadionech deset - venku maximálně po tisíci lidech, uvnitř pět set. Jak moc se kapacita stadionů a hal zvládne navýšit, bude záležet na konkrétní realizaci opatření. Nicméně nad rozhodnutím už se zaradoval třeba šéf fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík.



Oddělených sektorů může být na sportovních a kulturních akcích s místy pro sezení až deset místo dosavadních pěti. V každém může být uvnitř 500 lidí, venku 1000 lidí, řekl dnes novinářům ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Povinné bude na všech vnitřních akcích bez limitu počtu účastníků nošení roušek.

Povinné rozestupy na tribuně na hokeji v Hradci Králové...
Povinné rozestupy na tribuně na hokeji v Hradci Králové...

Kapacita akcí zůstává 500 lidí na vnitřních akcích a 1000 osob na venkovních hromadných akcích. „Nově lze však účastníky akcí výlučně s místy k sezení rozdělit do nejvýše deseti oddělených sektorů, z nichž každý má svůj vstup z venkovních prostor a účastníci nemohou přecházet mezi sektory,“ uvedlo ministerstvo v tiskové zprávě. U hromadných akcí na stání zůstává dál nejvýše pět sektorů.

U venkovních akcí se sedadly, například v hledištích sportovních stadionů, se omezuje sezení tak, aby byla obsazena nejvýše polovina a každá druhá řada. Podle vydaného mimořádného opatření mohou být sektory oddělené i mobilní zábranou nebo přenosným plotem. Odstupy mezi jednotlivými sektory musí být nejméně čtyři metry.

„Rozhodnutí o obsazení každé druhé řady umožní obsadit až polovinu kapacity stadionu,“ radoval se na Twitteru šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. Jestli ale Eden splní podmínky k tomu, aby na stadion mohlo opravdu kolem deseti tisíc lidí, není jasné.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud