Premium
1. září 2020 • 05:00

Plzeň řeší bídný vstup: Guľa dostane obojek a za úkol Evropu. Co se změní?

Vstoupit do diskuse
19
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tady končí veškerá legrace. Plzeň inkasovala hned na startu sezony dva těžké direkty, které otřásly jejím renomé, sebevědomím i pozicí trenéra Adriana Guľy. Zdroje deníku Sport tvrdí, že hrubě nespokojené vedení klubu slovenskému expertovi důrazně doporučí ubrat na vědeckém přístupu a naopak víc používat selský rozum. Absolutní prioritou je nyní postup do základní skupiny Evropské ligy, kterou už mají sokové Slavia a Sparta dávno v kapse... V zamčené části článku mimo jiné najdete i pět důvodů, proč Západočechům vstup do nového ročníku nevyšel, nebo informace o reprezentačním útočníkovi, s kterým Plzeň byla v kontaktu.



Viktoria je k nepoznání. Zatímco v přípravných zápasech čtyřikrát vyhrála, aniž by inkasovala jediný gól, v ostrých mistrácích zoufale tápe. Oslabenou Opavu přetlačila jen tak tak, ale na Alkmaar už nestačila. A na Liberec pak teprve ne. Slovan ukončil třináctileté čekání na domácí výhru nad neoblíbeným soupeřem ve velkém stylu, Plzeň spláchl 4:1 – a to byl pro odevzdané hosty ještě milosrdný výsledek.

„Jsem z toho velmi, opravdu velmi překvapený,“ přiznal viditelně otřesený Guľa, který se velice rychle ocitl v problémech.

„A to je situace, kterou nezná,“ říká nejmenovaný zdroj z blízkosti slovenského trenéra. „V Žilině měl čas na koncepční práci, majitel Antošík chodil na každý trénink, společně sázeli na výchovu mladých hráčů. A podobné to bylo i předtím v Trenčíně a potom u slovenské jedenadvacítky. Nikde Guľa pod takovým tlakem jako teď v Plzni ještě nebyl.“

Sleva pro nové předplatitele na trenykarna.cz>>>

Nástup do angažmá ve Štruncových sadech přitom vyšel rodákovi z Nováků skvěle, letargický tým pod jeho rukama na jaře opět ožil a bavil pěkným fotbalem, který navíc přinášel výsledky. Jednu chvíli se dokonce zdálo, že by Plzeň mohla smazat původně nedostižný šestnáctibodový náskok Slavie. Zkrátka jako by do FORTUNA:LIGY dorazila ze Slovenska hotová trenérská superstar...

Už dva jarní zápasy v Edenu (0:0 a 0:1), jakož i prohrané semifinále MOL Cupu na Spartě (1:2), však naznačily, že k ideálu červenomodrým ještě něco schází. A čerstvé prohry v Alkmaaru (1:3) a Liberci (1:4) na to daly razítko, Jakub Brabec a spol. zatím ty opravdu klíčové zápasy nezvládají, což samozřejmě způsobuje v ambiciózním klubu značné pnutí.

„Teď bude nejvíc záležet na tom, jak se zachová Šádek. Zda

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
19

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud