Jan Podroužek
Premium
11. února 2021 • 05:00

Arktické podmínky, trpí hráči i fotbal. Dlouhá zimní příprava? Léto neustoupí

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přepych Premier League a bundesligy je FORTUNA:LIZE pochopitelně světelně vzdálen, a ještě nám na hlavu padají decimetrové vrstvy sněhu zamrzající za arktického závanu skoro v letu. A hrajte v tom fotbal! Zimní pauza se po minulém ligovém kole stala tématem, které otevřel trenér Slavie Jindřich Trpišovský, povzbudil ho i expert deníku Sport Miroslav Koubek. Jenže letní pauza půjde jen těžko smrsknout tak, aby proporčně jednoznačně zvítězila ta zimní… V uzamčené části článku najdete mimo jiné i anketu zainteresovaných k tomu, zda by uvítali kvůli nepříznivému počasí delší zimní pauzu?



Momentální stav je bezprecedentní, nevídaný. Známá meteoroložka Dagmar Honsová v rozhovoru pro iDnes.cz dokonce uvedla, že taková zima v Česku nebyla dekádu. Do fotbalového programu navíc na podzim znovu tvrdě promluvil COVID-19, který soutěž na necelý měsíc paralyzoval. Ligovými koly se tím pádem muselo hýbat tak, aby se stihlo stále plánované letní EURO, takže FORTUNA:LIGA se rázem hraje od půlky ledna.

Trpí trávníky, trpí hráči, trpí hra. A podle předpovědí přijdou arktické mrazy odněkud ze Sibiře, takže to v nejbližších pár týdnech o moc lepší nebude.

„To nemělo s fotbalem nic společného. S tím, co mají předvést hráči… To není fotbal, všechno se mění, kopací technika… Je to škoda pro všechny. Pro mě je až absurdní, že my v Česku hrajeme v prosinci a v lednu, a v létě se dva měsíce nehraje. Je to na zamyšlení pro všechny, v zimě si dát delší pauzu, v létě třeba jen čtrnáct dní. To je, jako kdyby hokejisti hráli v létě,“ rozvášnil debatu jako první trenér Slavie Jindřich Trpišovský po remíze 3:3 v Příbrami.

Dost možná byl zklamán šokujícím výsledkem, nicméně zajistit pravidelně dodržovanou krátkou letní pauzu není kvůli sudým rokům, v nichž jsou v kalendáři ukotvená mistrovství Evropy a světa, prostě možné. Navíc současné silné postavení Slavie váže do velké míry její hráče k reprezentačním povinnostem.

Nicméně zápas u Litavky opravdu utrpěl srážku s nepříznivým počasím, kvalita hry kulhala ruku v ruce s houstnoucí sněhovou peřinou a mrznoucím terénem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud