Jonáš Bartoš
28. února 2021 • 04:30

Co ukázala Plzeň: Limberského drží životospráva i „hovado“ Beauguel

Vstoupit do diskuse
0
  • Co ukázala Plzeň v utkání proti Zbrojovce Brno?Co ukázala Plzeň v utkání proti Zbrojovce Brno?FOTO: Koláž iSport.cz

    Pět výher, dvě remízy a jediná prohra. Jarní bilance Viktorie Plzeň už z výsledkového pohledu vypadá podstatně lépe, než podzimní marast, kvůli němuž se český vicemistr propadl do středu ligové tabulky. Západočeši se pomalu zvedají a vydřené body na hřišti zachraňující se Zbrojovky Brno se jim budou náramně hodit. Co ukázala Guľova družina v utkání, které znamenalo 400. ligový zápas pro Davida Limberského a 150. pro Jeana-Davida Beauguela?

  • Beauguel: rozjetý střelec i tvrdý loket

    Když vydrží zdravý, dokáže v Plzni zastat pozici ofenzivní jedničky. Jean-David Beauguel uhrál na těžkém brněnském terénu spousty míčů, západočeská ofenzivní snaha se do značné míry opírala o vysokého borce z Francie. Klíčový moment předvedl v 68. minutě, kdy se včas zorientoval a nekompromisně uklidil míč do sítě. Šlo o jeho osmý ligový gól sezony, v červenomodrých barvách je nejlepší. V 75. minutě trefil v souboji loktem do brněnského Sedláka, ostrý zákrok sudí Orel neposoudil ani jako faul.

    Brno - Plzeň: Beauguel využil svého důrazu a nekompromisně zavěsil na 1:0
    Video se připravuje ...

  • Osprchovaný Limberský

    Jubilejní 400. zápas si plzeňský obránce náramně užil. Předvedl několik zajímavých náběhů, z pozice levého obránce byl často na balonu a zapojoval se do kombinace. Odvedl vysoký standard, jak je u západočeské ikony zvykem. „Především je to životospráva, kterou dodržuju. Ta meta je určitě obdivuhodná. Doufám, že není konečná a nějaký start ještě přidám,“ culil se při rozhovoru do televizní kamery. Během něj ho „přepadl“ Jean-David Beauguel, který ho v dobrém rozmaru polil vodou. „Je to hovado, vůbec nevím, co si to dovoluje,“ smál se. „Mám řídké vlasy, budu vypadat jako blbec,“ hlásil dobře naložený „Limba.“

    Limberského polil Beauguel. Budu vypadat jako blbec, smál se jubilant
    Video se připravuje ...

  • Staněk: gólman pro velký tým

    Moc ošemetných situací Jindřich Staněk řešit nemusel, ale když bylo třeba, mužstvo znovu podržel. Asi nejvíc při hlavičce Jakuba Brabce, kterou vytáhl nad břevno a zachránil Plzeň od vlastního gólu. Mimo to velmi dobře rozehrával a s každým přidaným startem získává větší a větší jistotu. Zdá se, že 24letý gólman skutečně roste pro velký tým a dlouho preferovaný Aleš Hruška si na lavičce nejspíš posedí delší čas.

    Brno - Plzeň: Brabec hlavičkoval na vlastní bránu, hosty zachránil Staněk!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Standardky na prvního hráče

    Plzeň se na hubenou výhru hodně nadřela. Drhla kombinace stížená i kvůli těžkému terénu. Nedařilo se při standardních situacích, které až příliš často končily u prvního brněnského hráče. Jde o dlouhodobý plzeňský problém, Západočeši se ze vzduchu prosazují jen výjimečně. „Dnes jsme měli čtyři pět topových šancí, to mně nepřijde úplně málo. Ale chceme víc,“ hodnotil trenér Adrian Guľa.

    Spokojený Guľa: Cenné vítězství. Chválil útočníky i Limberského
    Video se připravuje ...

  • Rozhašený závěr

    Místo, aby favorit v klidu kontroloval utkání a těžce vydřený náskok, pustil soupeře ještě do několika nebezpečných situací a koledoval si o vyrovnání. „Někdy zápas otevřete na začátku, jindy musíte tvrdě pracovat až do konce, což byl dnešní případ. Bylo důležité, že jsme neopustili plán,“ pověděl Guľa. Plzeňská hra ještě není vyladěná tak, aby vyhovovala maximálním ambicím a mohla konkurovat rozjeté Spartě, případně momentálně suverénní Slavii.

    SESTŘIH: Brno - Plzeň 0:1. Rozhodnutí přinesl Beauguel
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud