Jan Podroužek
11. května 2021 • 11:11

Plavšič ve Spartě pod sedmi trenéry: opora i odstřižení, Ital ho moc nevyužil

Vstoupit do diskuse
11
  • Video se připravuje ...

    Srdjan Plavšič je ve Spartě ani ne čtyři roky, ale zažil už sedm různých trenérů. Někteří na něm stavěli, jiní u něj nepočítali s prodloužením smlouvy. A Andrea Stramaccioni, který Srba na Letnou přivedl, ho dlouho téměř nestavěl. Projděte si přehled všech koučů, které během svého angažmá zatím Plavšič poznal. 

  • Andrea Stramaccioni

    (28. května 2017 – 6. března 2018)

    S příchodem italského kouče se kádr Sparty nebývale zatřásl, součástí obrovské vlny nových hráčů byl i Srdjan Plavšič, za něhož zaplatili Letenští bělehradské Crvené Zvezdě zhruba 30 milionů korun. Jenže drobný záložník začal v éře Andrey Stramaccioniho nastupovat až v její poslední fázi.

    Soutěžní bilance: 12 zápasů/0 góly/0 asistencí

    Andrea Stramaccioni Andrea StramaccioniFoto Michal Beránek (Sport)

  • Pavel Hapal

    (6. března 2018 – 27. července 2018)

    Za Pavla Hapala se absolutně chytil. I když tým tápal, Plavšič byl pravidelnou součástí základní sestavy, gólem například pomohl k plichtě v Plzni 2:2. Uběhl ovšem sotva rok, co srbský záložník přišel na Letnou, a už měl zažít třetího trenéra ve funkci.

    Soutěžní bilance: 11 zápasů/2 góly/3 asistence

    Kouč Sparty Pavel Hapal se Srdjanem Plavšičem po úvodním tréninku Kouč Sparty Pavel Hapal se Srdjanem Plavšičem po úvodním tréninkuFoto Barbora Reichová / Sport

  • Zdeněk Ščasný

    (27. července 2018 – 25. dubna 2019)

    Po „bleskovém“ angažmá Pavla Hapala nastalo období Zdeňka Ščasného, který se na lavičku Sparty v pozici hlavního kouče vrátil po necelých dvou letech, odkud přesedlal z pozice sportovního ředitele. Plavšič první polovinu sezony pravidelně hrál, na jaře ale téměř vůbec.

    Soutěžní bilance: 22 zápasů/4 góly/3 asistence

    Zdeněk Ščasný na tiskové konferenci Sparty Praha před zahájením jarní části první fotbalové ligy Zdeněk Ščasný na tiskové konferenci Sparty Praha před zahájením jarní části první fotbalové ligyFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Michal Horňák

    (25. dubna 2019 – 30. května 2019)

    Michal Horňák se stal jako kouč béčka jen přechodným záskokem, který dotáhl poslední měsíc sezony. Za šest ligových utkání, z toho pět ve skupině o titul, postavil Plavšiče pouze do posledního rozlučkového na Slavii, Srb odehrál 66 minut.

    Soutěžní bilance: 1 zápas/0 gólů/0 asistencí

    Michal Horňák udílí pokyny svým svěřencům během utkání s Baníkem Ostrava Michal Horňák udílí pokyny svým svěřencům během utkání s Baníkem OstravaFoto Pavel Mazac / Sport

  • Václav Jílek

    (30. května 2019 – 18. února 2020)

    První trenér, který vzešel jednoznačně z nápadu sportovního ředitele Tomáše Rosického. Václav Jílek na Srdjanu Plavšičovi stavěl pravidelně až do svého únorového konce. Dál ale platilo, že záložníkovu produktivitu se dosud nikomu nepodařilo pořádně rozvinout.

    Soutěžní bilance: 21 zápasů/1 gól/5 asistencí

    Sparta - České Budějovice: Jílkovi vyšlo střídání, Plavšič dělovkou vyrovnává na 2:2
    Video se připravuje ...

  • Václav Kotal

    (18. února 2020 – 3. února 2021)

    Druhý kouč v poslední době, který k áčku přeskočil od rezervy, tentokrát s ovšem permanentním angažmá. Byla to vyloženě špatná zpráva pro Plavšice, kterého kouč de facto odřízl až do svého konce. Tehdy platila jednota s Tomášem Rosickým, že Srbovi se nebude prodlužovat smlouva.

    Soutěžní bilance: 19 zápasů/2 góly/2 asistence

    Václav Kotal vyhrál se Spartou domácí MOL Cup. Václav Kotal vyhrál se Spartou domácí MOL Cup.Foto Sport/Pavel Mazáč

  • Pavel Vrba

    (3. února 2021 – dosud)

    Nástup Pavla Vrby, velký obrat v kariéře titěrného záložníka. Plavšič dosud v lize vynechal jen jedno utkání, to poslední s Baníkem Ostrava, kdy na Letné bublá kauza kolem hráče a jeho odstavení s ní může úzce souviset.

    Soutěžní bilance: 15 zápasů/1 gól/5 asistencí

    Srdjan Plavšič mezi diváky na zápase Sparty s Baníkem Srdjan Plavšič mezi diváky na zápase Sparty s BaníkemFoto Pavel Mazáč (Sport)

Vstoupit do diskuse
11

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud