31. října 2021 • 19:45

Hit na Baníku: Horor pro Dočkala, salva penalt i Vrbova stejná řeka

Vstoupit do diskuse
5
  • Video se připravuje ...

    Wow, tak tohle bylo něco! Před očekávanou klasikou Baník – Sparta panovala obrovská očekávání, nedělní dění ve Vítkovicích je ale ještě zdaleka předčilo. Bitva dvou velkých rivalů totiž měla úplně všechno. Emoce, góly, salva pokutových kopů… Chyběl pouze vítěz. Srážka těžkých vah skončila plichtou 2:2. Podívejte se, co všechno jeden z nejemotivnějších duelů dosavadního průběhu sezony přinesl.

  • Dočkalův horor

    Netřeba si cokoli malovat na růžovo. Výkon sparťanského kapitána Bořka Dočkala na Baníku, to byl jeden velký propadák. Zkušený záložník totiž ostrému tempu utkání absolutně nestačil. Kupil laciné ztráty, kopačky mu zaklela nepřesnost, ze soubojů odpadával. Občas působil až dojmem, že rychlostně a silově do téhle kategorie utkání vůbec nepatří. Navíc neproměnil penaltu (už potřetí za sebou) a v závěru chybnou rozehrávkou a následným zákrokem na Ladislava Almásiho zavinil penaltu. „K výkonu Bořka Dočkala se nebudu vyjadřovat. Vyhodnotím si to sám, až uvidím zápas na videu,“ prohlásil stroze Pavel Vrba.

    Baník - Sparta: Budinský lapil Dočkalovu penaltu!
    Video se připravuje ...

  • Vrba: Dvakrát stejná řeka

    Z bitvy s Mladou Boleslaví před týdnem Sparta ještě utekla se třemi body, byť byly hodně šťastné. Už tehdy těžce haprovalo spojení Davida Pavelky s Bořkem Dočkalem ve středu pole. Čekalo se, že trenér Vrba zareaguje, to se ovšem nestalo. Zkušený kouč na zkušené fotbalisty vsadil i na Baníku. Výsledek? Slabá hra ve středu pole, slabé individuální výkony. Právě v záložní formaci byl mezi oběma celky největší rozdíl. „Nevyčítám si to. Rozhodl jsem se, že Bořek bude hrát, je to moje rozhodnutí. Vy možná napíšete, že hrát neměl. Psal jste to už před zápasem, vaše články čtu. Ale za svým rozhodnutím si stojím,“ prohlásil Vrba. Pak ale uznal: „Baník byl silnější, co se týká soubojových věcí. Chtěli jsme tu hrát fotbal, měli jsme ve středu tvořivé hráče. Ale hodně jsme ztráceli v osobních soubojích, Baník nás přetlačoval a získával odražené míče.“

    Vrba kritizoval ztráty: Obrovské chyby. Ztratit vedení je špatně
    Video se připravuje ...

  • Penaltový festival

    Tři verdikty, tři pokutové kopy v rozmezí jediného poločasu. Rozhodčí Ondřej Berka sehrál v nedělní bitvě Baníku se Spartou zásadní roli. Dvě desítky foukl hostům, jednu potom domácím. Nejprve faul Jana Jurošky na Dávida Hancka, následně ruka Ladislava Almásiho. A nakonec zákrok Bořka Dočkala právě na Almásiho. Ten vzbudil možná největší rozruch, sám sudí ho u videa zkoumal několik minut. „Já jsem na hřišti nařídil pokutový kop za podražení, asi jsem ho ne úplně dobře popsal kolegům od videa. Následně jsem dostal pokyn, ať si jdu celou situaci ještě jednou zkontrolovat, a došel jsem k názoru, že došlo k podražení útočícího hráče ze strany pana Dočkala, který nehrál míčem. Myslím, že Ladislav Krejčí míčem zahrál, ale to nemá na tu situaci podle mého názoru vliv,“ vysvětlil Berka svůj verdikt v O2TV.

    Baník - Sparta: Tetour z penalty srovnal na 2:2
    Video se připravuje ...

  • Budinský obstál. Ale co sval?

    Skvělá zpráva pro celý Baník: Viktor Budinský v brance nahradil zraněnou jedničku Jana Laštůvku opravdu velmi dobře. A řeč není jen o chycené penaltě Bořku Dočkalovi, ale o celkovém suverénním výkonu. Ve FORTUNA:LIZE nastoupil po dlouhých pěti měsících, pauza na něm nicméně znát nebyla. Kdyby si Budinský na poslední chvíli nerozmyslel skok na opačnou stranu i proti pokutovému kopu Dávida Hancka, byl za muže 13. kola. „Tohle mě štve doteď,“ přiznal. Laštůvka jde v týdnu na vyšetření s kolenem, takže 28letému Slovákovi se otevírá šance dochytat klidně celý podzim. I jemu však při jednom odkopu škublo ve svalu.

    Viktor Budinský lapil penaltu Bořka DočkalaFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Smetana proti špičce

    Bilance kouče Ondřeje Smetany proti špičce: Slavia-Baník 2:1, Sparta-Baník 1:0 (MOL Cup), Slovácko-Baník 2:1, Sparta-Baník 3:1, Plzeň-Baník 4:0, Jablonec-Baník 1:0, Slavia-Baník 4:0, Baník-Slovácko 1:2 a konečně nedělní duel. Ano, Baník-Sparta 2:2. Znamená to, že pro začínajícího trenéra jde o úplně první bodový zisk proti tuzemské elitě (bráno z pohledu tabulky minulé sezony – prvních pět míst), což i jemu samotnému může psychicky pomoct. Ověřil si, že umí skvěle připravit mužstvo i v duelu proti mančaftu hrajícímu Evropskou ligu. V listopadu hostí Ostravští Plzeň, třeba se Smetana dočká i premiérového vítězství...

    Baník - Sparta: Buchta střelou na zadní překonal Nitu, 1:1
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud