Jan Podroužek
24. ledna 2022 • 04:50

Trpišovský o sestavě, Plavšičovi i odchodech. Jak nastoupí Slavia?

Vstoupit do diskuse
12
  • Video se připravuje ...

    PŘÍMO Z PORTUGALSKA | Jeho blízké okolí z realizačního týmu o něm tvrdilo, že by si už tak dlouhý osmnáctidenní kemp klidně o dalších čtrnáct dní protáhl. Kouč Slavie Jindřich Trpišovský si pochvaloval přípravu u Atlantiku ve středisku Lagos, klubovému webu na závěr přípravy poskytl obsáhlejší rozhovor, který deník Sport přítomný na soustředění doprovází komentářem.

  • O sestavě pro start jarní části

    Jindřich Trpišovský:

    „Bylo to poskládané z hráčů, kteří tu předvedli výbornou výkonnost a připravenost, ale těch hráčů tam mohlo být víc. Chtěli jsme to mít trošku vyvážené i na druhé straně, aby mladším hráčům pomohli ostatní kluci. Všichni, kteří nastoupili v červenobílé sestavě, si to za ten pobyt zasloužili. Na druhou stranu třeba hrál Emil Madsen na desítce, teď Ondra Lingr, který vypadal velice dobře na křídle. Byl tam i záměr toho, abychom viděli i jiné složení hráčů. Ale momentálně to bylo poskládáné z těch, kteří jsou nejblíže základní sestavě. Ale znova říkám, to se týká i některých hráčů, kteří byli ve druhé sestavě, akorát jsme to na ten zápas potřebovali mít vyvážené.“

    Deník Sport:

    Téměř jistě by měla vydržet zadní část sestavy, tedy od brankáře po defenzivního záložníka. To znamená Aleš Mandous – Alexander Bah, Aiham Ousou, Taras Kačaraba, Srdjan Plavšič – Tomáš Holeš. Takhle nastoupil vítězný červenobílý tým v posledním modelovém utkání, které vyhrál 3:1 a právě defenziva byla složená víceméně z podzimních stálic. Jedinou změnou je Srb Plavšič na levém kraji obrany, který by měl nahradit pro první tři soutěžní duely vykartovaného Oscara Dorleyho.

    Jak vypadala sestava červenobílého týmu:

    Mandous

    Bah   Ousou   Kačaraba   Plavšič

    Holeš

    Masopust   Ševčík   Lingr   Schranz

    Krmenčík

    SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

    Michael Krmenčík při tréninku zakončení
    Michael Krmenčík při tréninku zakončení

  • O výkonech Srdjana Plavšiče

    Jindřich Trpišovský:

    „Momentálně je samozřejmě skvělý, velice produktivní. V těch zápasech byl možná nejlepší hráč. Na druhou stranu se ti hráči trošku znají, tenhle zápas byl nahoru a dolů, trošku jiný než se pak hrají ty ostré zápasy. Je to určitě dobrý první krok, vypadá to nadějně, ale pak se bude v ostrých utkáních dostávat do trošku jiných situací. Ale jsme rádi, že v té nouzi, kterou na tom postu máme, je taková varianta. Myslím, že Srki patřil mezi tři nejlepší hráče tohohle kempu.“

    Deník Sport:

    Vzhledem k tomu, že se vedení „sešívaných“ nepodařilo přivést z Mladé Boleslavi beka Davida Juráska, musel si realizační tým poradit na palčivém místě jinak. Jan Bořil je dlouhodobě zraněný, Oscar Dorley má z posledního podzimního zápasu na Baníku třízápasový trest. Srdjan Plavšič zapadá díky své velké podpoře útoku, dynamice, driblinku a výbornému centru. Vzhledem k jeho postavě a k tomu, že je přirozeně ofenzivní hráč, ale nemá dostatečné návyky pro obranné souboje.

    1+3: S takovou bilancí gólů a nahrávek odjíždí Srdjan Plavšič z přípravného kempu, stal se tím pádem nejproduktivnějším hráčem ve všech třech modelových zápasech.

    Srdjan Plavšič na tréninkuFoto Michal Beránek / Sport

  • O plánovaných změnách v kádru

    Jindřich Trpišovský:

    „Určitě dojde k nějakému pohybu. Řekli jsme si nějaká jména, která bychom uvolnili, protože doufáme, že během zhruba měsíce se k nám připojí Lukáš Provod, David Hovorka a Ondra Kúdela. Teď je to hlavně o těch mladších hráčích, kterým nechceme zavřít cestu do klubů, které o ně projevili zájem třeba v lize. Jde o ty hráče, kteří odehráli půlrok ve Vlašimi, teď absolvovali kemp a viděli nároky, jaké zvládají třeba hráči z reprezentací. Spíš jde o to je uvolnit včas do klubů, které o ně mají zájem, protože za dva týdny začíná liga. Je tam seznam nějakých jmen, mladých hráčů, aby měli co nejvhodnější umístění. Někdo se vrátí do druhé ligy do Vlašimi, tak aby tam byl vůdčí osobnost, někdo půjde do ligy, pokud tam pro něj bude vhodný tým, aby měl nějakou minutáž. To budou nejbližší jednání během příštích tří dnů.“

    Deník Sport:

    Řeč je například o Filipu Prebslovi, pro něhož teď řeší jeho manažer Martin Krob ve spolupráci se Slavií další zařazení. Buď pokračování v druholigové Vlašimi, nebo hostování v první lize. Obecně panuje v realizačním týmu „sešívaných“ s výkony osmnáctiletého stopera spokojenost, v plánu je ho výhledově zařadit na místo postupně odcházejících starších hráčů. Žádný větší příchod, nebo odchod momentálně v plánu není.

    Hráči vhodní pro hostování:

    Filip Prebsl

    Denis Višinský

    Filip Blecha

    Slávisté na tréninku v LagosuFoto Michal Beránek / Sport

  • O absencích

    Jindřich Trpišovský:

    „Nico Stanciu měl trošku jiný program, protože vypadl asi na dva nebo na tři dny z tréninku. Měl jiný plán, hodně dotrénoval během týdne. Šel teď do toho zatížení s ohledem na program, který měl předtím, proto hrál jen určitou část zápasu. Alexi Bahovi uklouzla noha a narazil do zdi, která byla u hřiště. Má pohmožděnou ruku, uvidíme, co z toho bude. Ondra Kolář nechytal spíš z preventivních důvodů. Na doporučení fyzioterapeutů vzhledem k zátěži, kterou tu absolvoval, jsme ho do zápasu nedali.“

    Deník Sport:

    K jedněm z těch nejpříznivějších zpráv pro Jindřicha Trpišovského patří, že během soustředění nemusel řešit žádnou složitou a delší absenci někoho z hráčů, nepočítáme-li Jana Bořila, nebo rekonvalescenty Lukáše Provoda a spol. Na podrobnější zprávu o stavu Alexandra Baha, který má naraženou ruku, se zatím čeká po vyšetření v Praze.

    Zranění ve Slavii:

    Jan Bořil, Ladislav Takács

    Rekonvalescence:

    Lukáš Provod, Ondřej Kúdela, David Hovorka

    Jako kamzíci. Slávisté vyklusávali únavu na pláži, pak se přes kameny vraceli na hotel
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
12

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud