3. června 2022 • 14:05

Sparta má druhou posilu. Zelený podepsal víceletou smlouvu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
14
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Sparty posílil reprezentant Jaroslav Zelený. Devětadvacetiletý obránce přišel z Jablonce a na Letné podepsal víceletou smlouvu. Jde o druhou letní posilu Pražanů, už dříve získali Jana Mejdra z Hradce.



„Přivádíme hráče, který dokáže kvalitně odehrát pozici stopera i krajního obránce. Má vyváženou defenzivní i ofenzivní činnost. Je klidný s míčem, hledá konstruktivní řešení, ale umí také přidat na důrazu a je silný v soubojích ve vzduchu. Přichází k nám reprezentant s bohatými ligovými zkušenostmi,“ řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Zelený začal ligovou kariéru v rodném Hradci Králové a přes Karvinou a Jablonec se dostal v roce 2018 do Slavie. V dresu největšího sparťanského rivala získal dva tituly a zahrál si i Ligu mistrů, do základní sestavy se ale natrvalo neprobojoval. Po krátkém hostování v Mladé Boleslavi odehrál poslední dvě sezony znovu v Jablonci.

V reprezentaci má Zelený na kontě tři starty, ten poslední si připsal ve čtvrtek při vítězství 2:1 v Lize národů nad Švýcarskem. V lize nastoupil k 203 utkáním a dal deset branek.

Sparta, kterou od nové sezony povede dánský trenér Brian Priske, potvrdila třetí letní přestup. Už dřív přišel další obránce Jan Mejdr z Hradce Králové a hostování ze Sassuola proměnil v přestup záložník Lukáš Haraslín. Třetí tým české ligy naopak ve čtvrtek opustila ofenzivní opora Adam Hložek, který přestoupil do bundesligového Leverkusenu.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Dloubák: Priske může dát Spartě řád. Jako Midtjyllandu, říká dánský novinář
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
14

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud