3. června 2022 • 11:45

Hanckova omluvenka kvůli porodu. Diví se kouč i Sapara: Neudělal bych to

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
24
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanský fotbalista Dávid Hancko sice v nominaci slovenské reprezentace pro zápasy Ligy národů nechyběl, ale k týmu se nakonec nepřipojil. Ze srazu se omluvil z osobních důvodů. Poslední květnový den se dočkal a společně s tenistkou Kristýnou Plíškovou oznámili, že přišel na svět jejich syn Adam. Reprezentační omluvenku ale těžko kousal trenér Štefan Tarkovič. „Je to pro mě komplikace a také trochu zklamání, ale je to jeho rozhodnutí,“ prohlásil na nedělní tiskové konferenci.



Slovenskou reprezentaci po pádu do nižší ligy C čekají zápasy s Běloruskem, Kazachstánem a Ázerbájdžánem. V červnu absolvují během jedenácti dnů hned čtyři duely.

Ve všech se budou muset obejít bez původně nominovaného stopera či levého beka Dávida Hancka. Sparťanský obránce v plánech trenéra Štefana Tarkoviče figuroval, ale srazu se nakonec nezúčastnil.

„Hancko se omluvil z osobních důvodů a bude nám chybět. Je to pro mě komplikace, protože jsme s ním počítali do základu,“ začal Tarkovič informací, proč 24letý obránce chybí.

Pak ale pokračoval kriticky: „Je to také trochu zklamání, ale je to jeho rozhodnutí. Nechci o něm moc polemizovat. Já potřebuji, aby hráči byli motivovaní a připravení podat nejlepší výkon. Jeho rozhodnutí akceptuji.“

Kritiku však neschytal jen od kouče Tarkoviče. V rozhovoru pro Šport.sk se do Hanckovy omluvenky kvůli porodu opřel i bývalý reprezentant Marek Sapara. 

Hancko: Derby v Česku není jen o fotbale. Krejčího si lidé zaškatulkovali
Video se připravuje ...

„Každý z nás má rodiny a nějaké rodinné povinnosti, ale reprezentace je reprezentace. Je pocta reprezentovat zemi v tak důležitých zápasech, jaké nás čekají. A je důležité, aby mužstvo bylo pohromadě. Vnímám to jako takovou omluvu přes prsty,“ prohlásil účastník MS 2010 Sapara.

Dnes 39letý bývalý záložník si navíc během kariéry prošel něčím podobným. „Já jsem hrál dva dny po narození dcery,“ dodal na dotaz, zda on by odmítnul.

Úplně stejný názor má bývalý reprezentační trenér Ladislav Jurkemik. „I dalším se narodily děti a neodmítli kvůli tomu reprezentaci. To by si reprezentant neměl dovolit. Já bych takové věci nedokázal akceptovat,“ vyjádřil se jednoznačně pro sportnet.sk.

Hancko přitom reprezentaci doposud neodmítal. Letos nastoupil do dvou přátelských zápasů a v loňské kvalifikaci na MS v Kataru byl k dispozici pro většinu zápasů. Chyběl jen dvakrát - v případě krátkého zranění a karetního trestu.

Slovácko - Sparta: Gól roku! Hanckova neskutečná raketa zapadla do sítě, 2:1
Video se připravuje ...

Sparta - Slovácko: Hancko si s penaltou poradil jako mazák, 1:0
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Hancko zaskočil za Heču a zablokoval střelu Řezníka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
24

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud