Jan Podroužek
Premium
10. ledna 2023 • 16:00

Budoucnost Olayinky? Slavia ještě může vydělat, Srby čas netlačí

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Existují především dva scénáře, jak může vypadat nejbližší budoucnost Petera Olayinky (27). Nejpravděpodobnější je přitom ten, který už zmínil předseda „sešívaných“ Jaroslav Tvrdík – že se pojede dál, jakoby nic a nigerijský záložník pomůže Slavii v boji o titul a o domácí pohár. Není ale vyloučené, že by se Olayinka přesunul už nyní, o čemž se jedná. Crvenou Zvezdu by to mohlo stát miliony, vedení bělehradského klubu mimo jiné nyní řeší zájem Porta o svůj talent Stefana Mitroviče.



Informace o odchodu Petera Olayinka ze Slavie, kterou zveřejnil deník Sport v úterý, se potvrdila ještě týž den večer, když Crvena Zvezda Bělehrad oficiálně představila nigerijského ofenzivního hráče jako svou novou letní posilu. Smlouva začínající červencem 2023 bude platit tři roky.

Ze Slavie tedy odchází na konci kontraktu bez náhrady. Zároveň ale na jaře zůstává jejím hráčem, prozatím. A podle všeho se zdá, že by mu v návaznosti na jeho budoucí přestup červenobílí z Edenu nijak nesnížili jeho obvyklé vytížení a ponechali ho v roli opory a jednoho z lídrů.

„Věříme, že nám pomůže k titulu,“ napsal mimo jiné na Twitter Jaroslav Tvrdík, šéf klubu.

Vzhledem k celkově pozitivnímu vztahu mezi hráčem a vedením Slavie se nedají předpokládat jakékoliv naschvály. Navíc „sešívaným“ se Olayinkovo jarní využití určitě hodí, ačkoli na jeho post levého křídla má i tak trenér Jindřich Trpišovský pár alternativ:

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud