1. června 2023 • 19:27

SESTŘIH: Příbram - Pardubice 0:2. Krok k záchraně po gólech Sychry a Janoška

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Pardubic uspěli v úvodním souboji baráže o FORTUNA:LIGU na hřišti Příbrami 2:0 a mají blízko k udržení nejvyšší soutěže. Proti druholigovému soupeři je k vítězství brzy po poločase nasměroval z dorážky Vojtěch Sychra, brzy po té po faulu na Pavla Černého z penalty vylepšil pozici do odvety Dominik Janošek. Druhý střet se hraje v neděli v 17:00 v Pardubicích.



Východočechům stále scházel zraněný brankář Nita, kterého mezi tyčemi zastoupil Markovič. Už v šesté minutě měl hostující gólman velké problémy, když domácí Zeronik trefil z otočky tyč. Ve 12. minutě poprvé výrazně zahrozili i Pardubičtí, Hlavatý ale sám před brankářem Melicharem zakončil nedůrazně.

Favorizovaní hosté sice podle očekávání více kontrolovali balon, ale celek od Litavky s nimi celou první půli držel krok. Ve 27. minutě v dobré šanci minul pardubický Chlumecký. Blíže ke gólu však měli v úvodním dějství Příbramští, v 36. minutě Dudlův centr z přímého kopu prošel nikým netečován vápnem a Markoviče podruhé zachránila tyč.

Na opačné straně Janoškovu ránu na bližší tyč vyrazil Melichar na rohový kop. Poté se hosté dostali do nadějného brejku, Pikul ale místo střely z dobré příležitosti nepřesně přihrál.

Čtyři minuty po pauze Východočeši otevřeli skóre. Po zmatcích v domácí obraně vystřelil Černý, Melichar míč jen vyrazil před sebe a Sychra ho doklepl do sítě. Jednadvacetiletý záložník potvrdil aktuální formu, skóroval podruhé z posledních tří zápasů, minule při výhře v závěrečném kole nadstavby v Ostravě si připsal asistenci.

Pardubické vedoucí trefa uklidnila a brzy zvýšili. Po souboji s Petrákem upadl ve vápně Černý a rozhodčí Berka nařídil penaltu. Janošek v 62. minutě nezaváhal a poslal Melichara na opačnou stranu. Záložník Východočechů navázal na osm gólů v uplynulé ligové sezoně a potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce.

Domácí pak marně žádali pokutový kop po pádu Jahiče v šestnáctce. V 70. minutě Melichar zasáhl pro Sychrově přihrávce na volného spoluhráče, na druhé straně Sakalův pokus přizvedla pardubická obrana na roh. V 89. minutě neuspěl po hlavičce ani střídající Antwi.

Příbram, která uspěla v baráži v roce 2019, už snížit nedokázala a velmi se jí vzdálil vysněný návrat mezi elitu po dvou letech. Východočeši navázali na dvě výhry z jediných dvou dosavadních vzájemných ligových zápasů.

Góly

Domácí:

Hosté: 49. Sychra, 62. Janošek

Sestavy

Domácí: Melichar – Sakala, Fišl, Jahić – Vokřínek (71. Čejka), Petrák (67. Šimáček), Švestka, Dudl (82. Antwi) – El Sheikh (71. Langhamer), Wágner (C), Zeronik (82. Anih).

Hosté: Markovič – Icha (46. Tischler), Hranáč, Vlček, Chlumecký – Darmovzal (67. Vacek) – Sychra (84. Huf), Janošek, Hlavatý, Pikul (67. Helešic) – Černý (C) (67. Krobot).

Náhradníci

Domácí: Čejka, Šimáček, Anih, Mašek, Langhamer, Antwi, Smrkovský

Hosté: Vacek, Tischler, Koukola, Krobot, Helešic, Huf, Budinský

Karty

Domácí: Jahić, Wágner

Hosté: Hlavatý, Darmovzal

Rozhodčí

Berka – Nádvorník, Hájek

Stadion

Na Litavce, Příbram

Příbram - Pardubice: Po centru Šimáčka vychytal Antwiho Markovič
Video se připravuje ...

Příbram - Pardubice: Janošek navýšil z penalty vedení Východočechů, 0:2
Video se připravuje ...

Příbram - Pardubice: Faul Adama Petráka na Pavla Černého ve vápně = penalta
Video se připravuje ...

Příbram - Pardubice: Se Starkou na „balkónku“ sledují baráž i Vémola s Rittigem
Video se připravuje ...

Příbram - Pardubice: Sychra dorazil do sítě střelu Černého, 0:1
Video se připravuje ...

Příbram - Pardubice: Markovič si Zeronikův pokus do tyče málem srazil do sítě
Video se připravuje ...

1. FK Příbram Vše o klubu ZDE FK Pardubice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud