1. června 2023 • 19:25

SESTŘIH: Zlín - Vyškov 1:0. „Ševci“ jsou blíž záchraně, ale hosté se drželi

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlín porazil v úvodním zápase baráže o FORTUNA:LIGU Vyškov 1:0, jediný gól vstřelil ve druhé půli střídající Youba Dramé. Hosté ale drželi se „Ševci“ krok, v nedělní odvetě v drnovickém azylu se o postup mezi elitu ještě pokusí zabojovat.



Vyškov nastoupil podle očekávání s šesti africkými hráči a od prvních minut čelil náporu domácích. V sedmé minutě po Hrubého kolmici přestřelil z deseti metrů Slončík.

Do zlínské převahy se vměstnala tvrdá střela vyškovského kapitána Němečka, kterou musel gólman Dostál vytěsnit na roh. „Ševcům“ ale chyběla větší přesnost přihrávek a moment překvapení. Ve 25. minutě po přihrávce Balaje selhal v koncovce Fantiš, naopak po rychlém brejku hostů trefil nejlepší vyškovský střelec sezony Kanakimana tyč.

Po půlhodině zazmatkovala hostující obrana, jenže Srubek na poslední chvíli zblokoval Slončíkovu střelu do opuštěné branky. Zlínu dělala potíže rychlost a technická šikovnost afrických útočníků, po jednom brejku byl blízko vedoucímu gólu opět Kanakimana.

Po přestávce se hra vyrovnala, Vyškov se dostal více na polovinu domácích, ale po hodině hry doplatil na chybu v rozehrávce. Po ose Fantiš, Hrubý se míč dostal k Dramému a střídající francouzský záložník střelou z deseti metrů otevřel skóre.

Hosté pokračovali ve snaze o vyrovnání, Zlínu se zase více otevřela cesta ke Kinského bráně. Zajímavé parametry měly Simerského hlavička i další Dramého rána.

Slibnou šanci na vyrovnání neproměnil Vintr a v závěru Vyškovu jakoby došly síly. Zlín si výhru pohlídal a částečně tak soupeři oplatil podzimní domácí porážku 0:1 z osmifinále poháru. „Ševci“ na svém stadionu neprohráli počtvrté za sebou.

Góly

Domácí: 64. Dramé

Hosté:

Sestavy

Domácí: Dostál – Cedidla, Simerský (C), Didiba, Reiter – Janetzký (81. Kovinić), Hrubý – Vukadinović (55. Čanturišvili), Slončík (55. Dramé), Fantiš – Balaj (55. Kolář).

Hosté: Kinský – Němeček (C), Srubek, Ramathan, Souaré (84. Ilko) – F. Štěpánek (76. Dweh), Lahodný – Alégué Elandi, Mafwenta (57. Vintr), Kanakimana (84. Klesa) – Bayo (84. Lacík).

Náhradníci

Domácí: Rakovan, Dramé, Čanturišvili, Procházka, Kolář, Bartošák, Kovinić

Hosté: Jícha, Touré, Ilko, Klesa, Lacík, Dweh, Vintr

Karty

Domácí: Cedidla, Kolář, Čanturišvili, Hrubý

Hosté: Vintr, Alégué Elandi

Rozhodčí

Černý – Caletka, Hrabovský

Stadion

Stadion Letná, Zlín

Návštěva

5441 diváků

Klíčové momenty utkání:

Zlín – Vyškov: Hrubý našel lépe postaveného Dramého a ten otevřel skóre, 1:0
Video se připravuje ...

Zlín – Vyškov: Slončík mohl využít chyby Kinského, situaci zachraňoval Srubek
Video se připravuje ...

MFK Vyškov Vše o klubu ZDE

FC Zlín Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud