Jonáš Bartoš
17. července 2023 • 05:00

Detaily z přípravy Plzně: Koubek baví, varianty s Traorém i hledání v obraně

Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    PŘÍMO Z RAKOUSKA | Na letním soustředění v Rakousku ladili formu deset dní, odehráli tři přípravné duely a pilovali nový styl pod Miroslavem Koubkem. Plzeňští hráči se ideálně nachystali na start sezony, kterou začnou v sobotu v Teplicích. Deník Sport a iSport.cz zblízka sledoval herní kemp Viktorie ve Westendorfu. Jaké jsou hlavní výstupy? Co říkají o aktuálním stavu třetího celku minulé sezony FORTUNA:LIGY?

  • Koubkův styl baví

    Na začátku září oslaví 72. narozeniny, nicméně kypí energií. Takovou, že si troufl převzít jeden z největších klubů v Česku. Po letním nástupu v Plzni pozměnil herní styl a upravil rozestavení. Viktoria pod staronovým koučem nastřílela v sedmi přípravných duelech 39 gólů, proti zahraničním soupeřům v Rakousku pokaždé skórovala třikrát. Tréninková náplň po nezbytném nabrání kondice vypadala jasně – kratší, ale o to intenzivnější jednotky s důrazem na rychlou přechodovou fázi a nácviky presinku, případně represinku. Hráči v ofenzivním módu pookřáli, takový styl je baví.  

    „Chceme víc útočit, asi i presovat, ale musíme dávat pozor na vyváženost obou fází,“ řekl Miroslav Koubek při rozhovoru s českými novináři ve Westendorfu.

    Koubek: Jsem překlenovací kouč. O ambicích, kádru i boji s pražskými „S“
    Video se připravuje ...

  • 22 adeptů na sestavu

    Stejně jako Sparta nebo Slavia i Plzeň disponuje širokým, kvalitním kádrem. Celkem 22 hráčů a čtyři gólmani bojovali ve Westendorfu o svou pozici. Prakticky všichni obstáli, hráči se vší silou snažili dokázat, že plzeňský dres oblékají právem. Zužovat kádr bude nesmírně složité, určit základní jedenáctku taktéž. Kostra týmu se rýsuje, přesto mají trenéři na každý post několik variant. Aby kádr zůstal pohromadě, potřebuje tým projít do základní skupiny Konferenční ligy.

    „Jsme variabilnější a méně čitelní, to je jenom dobře,“ prohlásil asistent Marek Bakoš o širokém kádru.

    Pracovitý tank i ladný zabiják: Šádkova krádež roku, která dodnes mrzí Slavii
    Video se připravuje ...

  • Traoré Vlkanova - nová záloha?

    Zkušený Traoré přijal po pěti letech ve Slavii pikantní a možná nečekanou nabídku, kývl na výzvu u rivala v Plzni. Okamžitě zapadl do týmu a výkony si řekl o základní sestavu. V generálce nastoupil ve středové trojici po boku Lukáše Kalvacha a Adama Vlkanovy. V nezvyklém složení vypadala záloha Viktorie velmi dobře, není vyloučené, že Traoré „vyšoupne“ ze sestavy Pavla Buchu, v posledních sezonách jednoho z klíčových mužů západočeského kolektivu.

    2

    Tolik gólů vstřelil Ibrahim Traoré v přípravě za Plzeň (proti Chrudimi a Karlsruhe).

    Záložník Ibrahim Traoré po svém příchodu do Plzně. Vlevo sportovní ředitel Daniel Kolář, vpravo hráčův agent Daniel Smejkal Záložník Ibrahim Traoré po svém příchodu do Plzně. Vlevo sportovní ředitel Daniel Kolář, vpravo hráčův agent Daniel SmejkalFoto FCVP

  • Hledá se stoper a levý bek

    Jedna z mála nepříjemných komplikací. Plzni na začátku přípravy odpadli stoper Filip Čihák (operace ramene) a Milan Havel (operace achilovky). Zejména ztráta krajního obránce mužstvo citelně zasáhla. Se zkušeným Havlem se počítalo na levou stranu obrany, může nastupovat i z druhé strany. Na trávník se vrátí nejspíš až po zimní pauze. Čihák měl zase velkou smůlu, když se zranil proti Táborsku a přišel o možnost zabojovat o základ. Plzni schází i zraněný Luděk Pernica, výběr v zadních řadách se citelně zmenšil. Vyjma Lukáše Hejdy jsou zbylá místa v defenzivě otevřená, v přípravě se vyzkoušelo několik variant. Odhad Sportu? Řezník, Hejda, Jemelka, Sýkora.

    „Jde o trošku rizikový stav, uvědomujeme si to. Stopery máme v napnutém stavu,“ řekl Miroslav Koubek o zraněných obráncích.

    Plzeňský Milan Havel v zápase proti Táborsku, který byl na několik měsíců jeho poslední Plzeňský Milan Havel v zápase proti Táborsku, který byl na několik měsíců jeho posledníFoto Michal Beránek / Sport

  • Jak vzpružit Staňka

    Matúš Kozáčik v přípravě cepoval čtveřici gólmanů, všichni dostali prostor v zápasech. Obvyklá jenička Jindřich Staněk zasáhl jen do dvou duelů, ani v jednom nepředvedl suverénní výkon, jakým táhl mužstvo za titulem či do Ligy mistrů. Pozici jedničky si před trojicí Jedlička, Tvrdoň, Sváček pravděpodobně udrží, přesto musí přidat. Stále není vyloučené, že na Staňka přijde zajímavá nabídka ze zahraničí, která by strakonického odchovance posunula za novou výzvou.

    3

    Tolik branek inkasoval Staněk během letní přípravy.

    Brankář Plzně Jindřich Staněk během přípravy nepůsobil příliš jistě Brankář Plzně Jindřich Staněk během přípravy nepůsobil příliš jistěFoto Pavel Mazáč / Sport

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud