Radek Špryňar
Premium
14. listopadu 2023 • 04:50

Kauza Hora: jednání nejdou hladce, chce odstupné. Trenéři mají důvěru

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po polovině základní části sedí fotbalisté Českých Budějovic na dně ligové tabulky. V klubu řeší několik starostí najednou. Nejen zimní revitalizaci kádru, udržitelnost pozice trenérského dua Zápotočný – Nikl, ale současně také případ odstaveného Jakuba Hory, paradoxně nejlepšího střelce týmu. Deník Sport a web iSport.cz odkrývá zákulisí citlivého problému.



Před čtyřmi lety v září se do rodáka z Mostu zakoukal Jindřich Trpišovský. Trenérovi učarovala univerzálnost a produktivita podsaditého záložníka. Proto Jakub Hora zamířil z Teplic na hostování do Slavie. „Je schopný zahrát na křídle zleva i zprava, a hrát i desítku. Takže typologicky je to hráč, který může zastoupit třeba Nica Stanciua v některých zápasech na pozici číslo deset,“ odvážně pravil.

Hora se v Edenu neprosadil. Přes krátké angažmá v lotyšské Rize se vrátil do české ligy, konkrétně do Českých Budějovic. Po dvou a půl letech z osobního pohledu vydařené štace se blíží hořké finále. Vedení klubu dvaatřicetiletého hráče vyřadilo z týmu a řeší s ním rozchod, který by byl přijatelný pro obě strany. Deník Sport a web iSport.cz popisuje zákulisí případu, které v tuzemském prostředí vyvolalo protichůdné pohledy na věc.

„Po posledním zápase Dynama přijal klub rozhodnutí, na jehož základě nebude

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud