15. listopadu 2023 • 15:30

Liga očima fanoušků: budoucnost bez kapitána, rohlík i týden po Plzni...

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    15. kolo FORTUNA LIGY přineslo vzájemný souboj dvou celků, jejichž příznivce oslovujeme. Sparta zvítězila v Ostravě 1:0. Její fanoušci se však musí zamýšlet nad budoucností bez kapitána Ladislava Krejčího. V Ostravě naopak cítí, že Baník mohl v duelu klidně bodovat či rovnou zvítězit. Na vítěznou vlnu se vrátila Slavia, která po domácí lekci s Plzní přehrála AS Řím a zvítězila i v Olomouci. Jako na horské dráze se cítí fanoušci plzeňské Viktorie, která doma potupně padla se Slováckem 1:4. Veselo je naopak z Ďolíčku, kde Klokani ranou Erika Prekopa bodovali naplno. Přečtěte si tradiční sloupky příznivců vybraných českých klubů.

  • Sparta Praha

    Chladný nástup a budoucnost bez kapitána

    První poločas hrůzy v Ostravě si v ničem nezadal s tím v poháru. Tam trenérova taktika selhala na celé čáře, včetně Gomeze v základu. Také v neděli jsme začali chladně a nekoukatelně, ve Skotsku navíc připos... Slušný výraz pro náš výkon nenalézám. Obě utkání ukázala, že někteří borci nemají na to, aby v týdnu sehráli více utkání než jedno. Sestava na Baníku se „starým pardálem“ Pavelkou, uzdraveným Haraslínem, bez Sadílka a Gomeze – sláva, měla být odpočatější. Poměr rohů v prvním poločase 10:0 a střel 12:1 pro soupeře hovoří jinak. Druhá půle začala lépe, a uzdravený Panák dal krásný gól hlavou. Pavelka šel dvakrát sám na brankaře a potvrdil, že bojovnost nestačí. Nevím, proč nestřídali hráči z lavičky, když únava některých hráčů byla prý důsledkem zápasu v poháru. Doufal jsem alespoň v nástup Ševčíka na druhý poločas. Šalamounské vysvětlení neúčasti LK 37 beru, ale budoucnost vidím bez našeho kapitána. S povzdechem sleduji výkony KB Kodaň v Lize mistrů, jak prohání favority, zatímco my se bojíme o postup ze skupiny Evropské ligy.

    Miloš Kolář. 72 let fotbalový důchodce

    SESTŘIH: Baník - Sparta 0:1. Panák rozhodl hlavou, hosty podržel Vindahl
    Video se připravuje ...

  • Slavia Praha

    Co udělá jeden týden po Plzni...

    Porážka s Plzní udělila Slavii lekci, ze které se, doufejme, poučila. Hned za čtyři dny nastoupil proti AS Řím úplně jinak naladěný tým a zaslouženě porazil největšího favorita skupiny 2:0. Škoda, že nepadl třetí gól v nastavení při šanci Van Burena, Slavii by stačilo vyhrát zbylé dva zápasy a měla by jisté první místo ve skupině. Takto bude muset nejen vyhrát, ale ještě honit skóre. Pokud to vyjde a Slavia skupinu vyhraje, byl by to velký úspěch.

    Poměrně klidné vítězství v Olomouci také stojí za pozornost a nemělo by stát ve stínu evropského úspěchu. Podruhé za sebou Slavia vyhrála ligový zápas venku kontrolovaně a bez nervů. To poslední rok rozhodně není samozřejmost, na jaře se to nepovedlo ani jednou a na podzim před zápasem v Ďolíčku s přivřením oka v Budějovicích. Po repre pauze čeká Slavii ještě sedm soutěžních zápasů a ve všech musí jít za výhrou. K tomu by měl pomoci návrat Ševčíka, který snad uleví Oscarovi a Zafeirisovi, aby veškerá konstruktivní práce nestála jen na nich.

    Ondřej Kreml. 40 let, vědecký pracovník

    SESTŘIH: Olomouc - Slavia 1:3. Ševčík se vrátil skvělým výkonem, jízda po přestávce
    Video se připravuje ...

  • Viktoria Plzeň

    Jednou jsme nahoře, podruhé dole

    Teda, s tou naší Viktorkou si připadám jako na horské dráze. Jeden týden se rochním ve sra..., že nám nakopala Karviná, další týden jsem na vlně euforie, že jsme vyplenili nenáviděný Eden, potvrdíme to vydřeným postupem v Popeleční lize – v neděli jsem zase na dně v ho..., že nás seřezalo Slovácko jako malý kluky. To prostě nevymyslíš. Ještě že to není jako na jaře, kdy šlo vše proti nám. Asi nás dohání anglické týdny a možná i repre pauzy. Nevím. Kádr přece není tak špatný. Se Záhřebem to vypadalo jako všechny zápasy v KL: válka o každý metr hřiště a rozhodčí, kterého bych si namazal na chleba. Nadávám na ty naše, ale tohle byla hrůza a běs. Ono i ten VAR jak ve čtvrtek, tak v neděli, ten snad ofsajdy měří šuplerou. Faktem je, že proti Slovácku jsme zahodili, co se dalo, a pak už nám soupeř ukázal, jak se to dělá. Nohy nás nenesly, všude jsme byli pozdě. Tak si dobijme baterky a pak pět zápasů venku. Liga, MOL Cup, Popeleční liga. Ukažme, jak se bojuje za Plzeň. Moc se od vás asi nečeká, tak překvapte. Čest královně Viktorce!

    Kovi. 55 let, koodinátor distribuce

    SESTŘIH: Plzeň – Slovácko 1:4. Rychlý obrat v druhé půli, dvakrát se prosadil Havlík
    Video se připravuje ...

  • Baník Ostrava

    Za co chtějí sparťané respekt?!

    Jestli Brian Priske postrádá respekt vůči jeho týmu, tak nevím, jak jej prokazují rudí, když v ostravské kabině řvou po zápase „Jebat Baník!“ Ať si to řvou v autobuse cestou domů nebo klidně na Václaváku, ale v kabině vítkovického stadionu?! To je vrchol arogance! Na druhou stranu nevím, čím by si měli respekt u nás získat. Poleháváním, zdržováním nebo Haraslínovými stupidními gesty vůči fanouškům? Není ale možné, že takový zápas prohrajeme. Dlouho jsem nás neviděl se Spartou tak dobře hrát a zároveň tak slabou Spartu hrát proti nám. Samotnému výkonu není moc co vytknout, hlavně první poločas jsme nepustili hosty za půlku. Střed hřiště ovládli skvěle hrající Boula s Rigem, který prokazuje obrovský potenciál. Tolik střel, standardek a rohů, co máme, a nic z toho… Když nedáš gól, nemůžeš vyhrát. O to je to horší, když hosté vystřelí jednou na branku. Je to třetí zápas doma v řadě, kdy jsme neskórovali. A to je na evropské poháry málo. Hlavu vzhůru, je třeba přivézt tři body ze Slovácka...

    David Liveč. 42 let, vedoucí prodeje

    Matějovský a Páník: Bez Krejčího je šéf Panák. Baník? Prohra je tragédie, ale takto má hrát
    Video se připravuje ...

  • Bohemians Praha 1905

    Rohlík do šibenice... a přišlo to!

    Duel s Karvinou, po běžeckých trénincích v utkáních s „esky“, konečně nabídl ze strany Bohemky trochu fotbalu. Byl to jeden ze zápasů, kdy zkrátka musíš. Potřebuješ utéct spodku tabulky a zároveň nechceš ztratit kontakt s vrchem. Trenér Veselý tak trochu pod tlakem okolností ustoupil z tříobráncového systému a já tento krok s jásotem vítám. Solidní zápas rozhodla přihláška Erika Prekopa o gól kola. Jeho rohlík do šibenice patří k tomu nejhezčímu, co Bohemians na podzim nabídli. Ti, z mého pohledu nepochopitelně, poté upustili od větší aktivity a rozhodli se bránit výsledek. Ve svém ideálním světě bych očekával snahu soupeře říznout druhým gólem. Samostatnou kapitolou tohoto světa jsou pak sudí. Jeden alibisticky neodmává dvoumetrový ofsajd Puškáče, druhý pak souboj ve vápně po konzultaci neoznačí penaltovým a komise jej přikryje hozením pod autobus větou: „Faul to byl, ale správně neodpískaný“. Prekop předvedl divadlo, ale vracím se k podobnému, týden starému zákroku na Kuchtu a slovům, že: „Faul ano, ale buďme konzistentní.“ Tak zase nic. Klokani bojují!

    Vít Lukeš. 31 let, živnostník

    SESTŘIH: Bohemians – Karviná 1:0. Tři body Klokanům zajistil střelou do šibenice Prekop
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud