Pavel Kalouš
14. května 2012 • 04:00

Ujfaluši přišel o dlouhé vlasy. Už jich stejně moc nemám, směje se

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ISTANBULU | Pokud vyhraju titul, nechám se ostříhat. Takovou sázku uzavřel loni Tomáš Ujfaluši, když přestoupil do Galatasaraye Istanbul. A v neděli svůj slib také splnil. Dlouhé vlasy a image indiána, na které byli fanoušci zvyklí dvanáct let, jsou minulostí.



Když v neděli večer dorazil do tréninkového centra Florya, odkud čerství mistři Turecka vyráželi na oficiální část oslav titulu, spoluhráči ho málem nepoznali.

„Byla to sázka. Když jsem přišel do Turecka, vsadil jsem se s klukama, že když vyhraju titul, ostříhám se. Tak jsem to splnil. Zrovna jsem byl u kadeřníka,“ culí se Ujfaluši.

Místo dlouhých vlasů, které při zápasech jistila typická černá čelenka, má na hlavě krátký sestřih, který vzadu narušuje pouze tenký pramínek delších vlasů. „Chtěl jsem si nechat nějakou památku, že jsem nosil dlouhé vlasy,“ vysvětluje čtyřiatřicetiletý stoper.

Je to změna, jenže Ujfaluši ji podstoupil s radostí. Znamená pro něj totiž jediné: Na stará kolena si konečně splnil velký sen a získal svůj první titul v kariéře. V sobotu večer o něm rozhodla remíza Galatasaraye 0:0 na půdě odvěkého rivala Fenerbahce.

Tomáš Ujfaluši pózuje před znakem Galatasaraye
Tomáš Ujfaluši pózuje před znakem Galatasaraye

Dlouhé vlasy přitom Ujfaluši nosil nepřetržitě dvanáct let. „Teď už ale určitě nebudou. Stárnu, vlasů už taky moc nemám, řídnou mi. Nebudu si nic nalhávat, takže to už nechám takhle,“ směje se.

Definitivně tak musí odložit i typickou černou čelenku, která se už pro něj stala talismanem. „Ta už nebude. Aspoň si ji během zápasu nebudu upravovat a táta nebude nervózní. Pořád mi to vyčítal,“ dodává kapitán Galatasaraye.

Rozhovor s Tomášem Ujfalušim čtěte v pondělním Sportu!

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud