11. srpna 2008 • 13:52

Matějovský si poranil vazy v kotníku

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Několik týdnů bude mimo hru Marek Matějovský. Šestadvacetiletý hráč Readingu si poranil v zápase druhé anglické ligy na hřišti Nottinghamu Forest vazy v pravém kotníku.



Matějovský je v nominaci národního týmu na přípravný zápas proti Anglii, zřejmě jej ale zmešká.

"Je to stejné zranění, které měl už na Euru. Jeho kotník je od té doby hodně křehký," prohlásil v noci z neděle na pondělí na klubovém webu trenér Readingu Steve Copell.

Matějovský si tehdy v posledním zápase základní skupiny ME zpřetrhal vazy a po operaci byl mimo hru přes měsíc. Copell tentokrát délku absence českého hráče odhadl na několik týdnů.

Matějovský prý nebyl zcela v pořádku ani před zápasem, jeho kotník se totiž po ME stále zcela nezahojil. "Byl ale odhodlaný hrát, zkoušel to překonat. S naším fyzioterapeutem udělali velký kus práce, tak jsme si řekli, že ho zkusíme," řekl Copell.

Matějovský si však při jednom ze soubojů uprostřed hřiště nechal kotník pod tělem a od té doby už se pořádně nerozběhl. Po několika pokusech o rychlejší pohyb jej ze hřiště odnesli na nosítkách.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud